Leman Sam'a beraat kararı

Geçen yıl Kurban Bayramı'nda attığı bir tweet nedeniyle ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçundan yargılanan Leman Sam'ın beraatine karar verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şarkıcı Leman Sam, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçundan yargılandığı davada beraat etti.  

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, sanık Leman Sam ve şikayetçi Turgay Balaban katılmadı. Duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.  

Şikayetçi Balaban'ın celse arası davaya katılma talebini içeren dilekçesini sunduğu belirtildi. Mahkeme, şikayetçinin ne şekilde zarar gördüğü anlaşılamadığından katılma talebinin reddine karar verdi.  

Duruşmada söz alan sanık avukatı ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.  

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Leman Sam hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. 

Davanın geçmişi  

Şarkıcı Leman Sam, geçen yıl Kurban Bayram'ında Twitter'da, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" diye yazmıştı.  

Bunun üzerine avukat Turgay Balaban, Leman Sam hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçunu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sam'ın yazdığı tweeti "ifade özgürlüğü" olarak değerlendirip, takipsizlik kararı vermişti.  

Şikayetçi Balaban, takipsizlik kararına itiraz etmiş, itirazı değerlendiren nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcının Sam hakkında verdiği takipsizlik kararının kaldırılmasına ve Sam'ın yargılanmasına hükmetmişti.  

İtirazın kabul edilmesi üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Sam'ın "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edilmişti.