Lenovo VIBE P1, uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor

Lenovo VIBE P1 yetersiz pil ömürlerinden yakınmaya son veriyor. Telefon'u yoğun kullanımınızda dahi şarjı 2 gün kadar dayanabiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atilla MEDE 

Akıllı telefonların yetersiz pil ömürlerinden yakınmayanımız yoktur. Özellikle işlerinin çoğunu akıllı telefonlarından yapanların şarj cihazlarını yanından ayırmadıklarını görürsünüz. Pil sorunundan şikayet eden kullanıcılar için Lenovo VIBE P1 gerçek bir çözüm olabilir. Zira Lenovo VIBE P1 yoğun kullanımda dahi 2 günü çıkarabiliyor. 

Lenovo VIBE P1 5.5 inç’lik IPS-LCD ekranla geliyor. Full HD çözünürlüğe ve 401 ppi piksel yoğunluğa sahip ekran Gorilla Glass 3’le korunuyor. Ekran parlaklığı, renklerin canlılığı ve doygunluğu da oldukça tatmin edici. Cihaz gücünü Snapdragon 615 işlemciden alıyor. 8 çekirdelikli işlemcisiyle 1.5 GHz’lik ve 1.0 GHz’lik Cortex-A53 yongalarını kullanan cihaza 2 GB’lık bir RAM eşlik ediyor. Cihaz grafik birimi olarak Adreno 405’i kullanıyor. VIBE P1, 32 GB dahili depolama alanı sunuyor. Bu alan microSD kart desteği ile 128 GB’a kadar artırılabiliyor. Yakın zamanda 6.0 Marshmallow güncellemesi de alacağı belirtilen VIBE P1 Android 5.1 VIBE UI kullanıcı arayüzü ile birlikte geliyor. Sade bir kullanıcı arayüzü olan cihazın geçişleri de gayet iyi. Arayüzde ayrıca tema seçenekleri de sunan bazı özelleştirmeler de bulunuyor. Cihazın parmak izi okuyucusu da oldukça iyi çalışıyor. Çift SIM kart desteği de sunan cihaz, standart bağlantı seçenekleri paketinin yanı sıra NFC ve LTE(4G) ile birlikte geliyor. 

Arka tarafta 13, ön tarafta da 5 megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanan VIBE P1, kamerasında HDR, Panaroma ve Otofokus özellikleri taşıyor. Cihazın 5 MP’lık ön kamerası da selfie çekimleri için yeterli bir görüntü sunuyor. Cihazın en dikkat çekici yönü kuşkusuz etkileyici pil ömrü. Çünkü VIBE P1 bünyesinde tam 5000 mAH’lik bir pil taşıyor. 

Cihazın taşıdığı teknik donanımıyla birlikte bu pil değeri ile size dolu dolu bir kullanımda dahi en az 2 günlük bir ömür sunuyor. Daha hafif kullanımlarda bu süre çok daha uzuyor. 

Cihaz 24W’luk Hızlı Şarj özelliği ile 1.5 saatte full şarj oluyor. Pilin değerini düşündüğümüzde ise bu süre oldukça dikkat çekici. Cihazın sol tarafında yer alan anahtar düğme, ultra güç tasarruf modunu aktifl eştirmenize yarıyor. 

Bu moda geçtiğinizde cihaz size kalan tahmini pil süresini gösteriyor. 1299 TL’lik bir fiyat etiketiyle gelen VIBE P1, fiyat performans açısından oldukça başarılı bir cihaz. Eğer akıllı bir telefonda önceliğiniz uzun bir pil ömrü ise VIBE P1 bu beklentinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir