Lice'deki yol kesme eylemine müdahale

6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere bu sabah saatlerinde müdahale edildi. Zaman zaman silah seslerinin geldiği bölgede gerginlik sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde yapımı süren karakol ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fisovası mevkiinde hendekler kazarak kapatan PKK'ya bağlı Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna karşı bu sabah 100 zırhlı araç eşliğinde asker ve polisler operasyon başlattı. 

Kazılan hendekleri kapatmak için Karayolları'na ait iş makineleri de getirildi. Operasyonun başlamasıyla, Lice ilçesi Fis Ovası’nın Çağlı bölgesinde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Kazdıkları 6 hendeğin başında güvenlik güçlerine ve araçlara havai fişek, el yapımı patlayıcılarla saldıran gruba, güvenlik güçleri gaz bombaları ile müdahale etti.

Gerginlik sürüyor

Lice ve Hani ilçelerinde grubun yol kesip, hendek kazarak, bazı araçların anahtarlarına el koyması nedeniyle yaşanan gerginlik sürüyor.

"Gerekli tedbirler alınmıştır"

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütünün yönlendirmesiyle illegal grupların Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme girişiminde bulunduğu belirtildi.

Güvenlik güçlerinin vatandaşların can güvenliğini ve anayasal hakkını kullanmalarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgede gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret mahallesi ile Hani-Çağıl mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."