Logo, 9 ayda 8 milyon lira satış geliri elde etti

Güven, KOBİ'lere yeni iş fırsatları yaratacak, para kazandıracak işbirlikleri ve ürünler sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Logo Yazılım, 2009 yılı 9 ayında 8 milyon 82 bin 864 lira konsolide net satış geliri elde etti. Şirketin ikinci çeyrek satışları ilk çeyreğe göre de yüzde 12 artış gösterdi. Logo Yazılım'ın 2009’un üçüncü çeyreğinde ise satışları ise 2008’in üçüncü çeyreğine göre yüzde 26 büyüdü.

Logo İcra Kurulu Başkanı Ali Güven, krizde öncelikli olarak ertelenen yatırımların, bilişim, özellikle de yazılım olduğunu belirterek, "Bizim gibi geniş kullanıcı bazına sahip firmalar için periyodik gelir elde etmek, firmaların devamlılığı açısından önem taşıyor" dedi.

Güven, Logo'nun 9 aylık finansal sonuçları ile önümüzdeki döneme ait hedeflerini paylaşmak üzere düzenlediği sohbet toplantısında, 160 bin firma ve 1 milyonun üzerindeki kullanıcısı sayısı ile Logo'nun çok önemli stratejik işbirlikleri gerçekleştirdiğini anlattı.

Logo olarak şu ana kadar işletmelerin maliyetini düşüren, verimliliklerini artıran çözümler sunduklarını belirten Güven, bundan sonra, tüm bu çözümlerin yanı sıra KOBİ'lere yeni iş fırsatları yaratacak, para kazandıracak, e-dönüşüm sürecinde açılımlar sağlayacak işbirlikleri ve ürünler sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, krizde yazılım yatırımlarının durdurulmasına karşın Logo likiditesini koruyarak, nakit akışını etkileyebilecek olumsuz koşullara karşı tedbirler alırken, iş süreçlerini ve maliyetlerini de yeniden yapılandırdı.

2009 yılı 9 ayında 8 milyon 82 bin 864 lira konsolide net satış geliri elde eden şirketin, aynı dönemdeki Ar-Ge harcamasının toplam ciro içerisindeki oranı yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti.