Lüksemburg, Türkiye'de büyükelçilik açacak

Asselborn ile görüşen Davutoğlu, Lüksemburg'un Türkiye'de büyükelçilik açma kararı verdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüştü.

Asselborn ile birlikte, Lüksemburg-Türkiye ilişkilerini ele aldıklarını belirten Davutoğlu, Lüksemburg'un Türkiye'de büyükelçilik açma kararı verdiğini söyledi. Türkiye ile Lüksemburg arasında gelecek aylarda da üst düzey ziyaretlerin gerçekleşeceğini ifade eden Davutoğlu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesini de görüştüklerini kaydetti.

Asselborn ile Türkiye-AB ilişkilerini ve Ortadoğu'daki olayları da ele aldıklarını ifade eden Davutoğlu, Asselborn'un Türkiye ziyaretinin ardından bazı Ortadoğu ülkelerine gideceğini belirtti.

Davutoğlu, bir konuk gazetecinin Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler hakkındaki yorumlarını sorması üzerine, Arap dünyasında tarihi bir dönüşüm yaşandığını kaydederek, Libya'da yaşananları yakından izlediklerini ve Türkiye'nin bölgede yaşanan olaylar karşısındaki tutumunun net olduğunu söyledi.

Lüksemburglu bir gazetecinin Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde yaşanan sorunlara değinerek, Türkiye'nin sabrının ne kadar süreceğini sorması üzerine de Davutoğlu, Türkler olarak bir karar almadan önce herşeyi hesapladıklarını söyledi.

Türkiye'nin pozisyonunun bir günden diğerine değişmeyeceğini kaydeden Davutoğlu, 2004 yılında stratejik bir karar aldıklarını ve bu kararın da Türkiye'nin AB'ye üye olması olduğunu dile getirdi. Sabırlı olduklarını ama gelişmeleri de takip ettiklerini anlatan Davutoğlu, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir seçim olduğunu belirtti.

Asselborn, gazetecilerin Türk vatandaşları için AB'de vize muafiyeti hakkındaki soruları üzerine de, komisyonun bu konuda çalıştığını ama bazı sorunlar olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir