LYS maratonu yarın devam edecek

Geçen hafta LYS1 ve LYS-2 sınavlarıyla başlayan maraton, hafta sonu LYS-3 sınavıyla devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) yarın yapılacak.

Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da gerçekleştirilecek LYS-3 saat 10.00'da başlayacak. Edebiyat-Coğrafya Sınavı'na 679 bin 639 aday girecek.    

LYS-3 tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru yöneltilecek.

LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika süre verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru sorulacak, 35 dakika süre verilecek. Testler ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka "2011-LYS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi" ile "Nüfus Cüzdanı" veya "Pasaport" bulundurmaları gerekiyor. Her aday, sınava gireceği yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesini", T.C. Kimlik Numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin internet adresinden temin edebilecek.

Sınav binalarında hiçbir eşya sınava alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçlerle şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.    

Sınavların yapıldığı binalara girişte, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak.    

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların, çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önem taşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir