Madenciler için iş bıraktılar

Soma'da madendeki faciada hayatını kaybeden madenciler için Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri ve TTB bugün bir günlük iş bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden işçiler için Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB bugün bir günlük iş bıraktı. DİSK, KESK, TMMOB, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri ve TTB üyeleri bugün saat 09.00’dan itibaren Türkiye’de tüm işyerlerinde 3 dakikalık saygı duruşunun ardından iş bıraktı. 

Siyah giyinen ve siyah kurdeleler takan üyeler bugün tüm illerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri önüne yürüyecek. Saat 11.00'de Ankara’da Millî Kütüphane, İstanbul’da ise Gayrettepe’de toplanan olan üyeler bu illerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri önüne yürüdü.

Esentepe'de oturma eylemi başlatıldı

Fındıklı'daki İstanbul SGK Müdürlüğü'ne yürümelerine izin verilmeyen grup, Esentepe'de oturma eylemi başlattı.

DİSK ve KESK'e bağlı çeşitli sendikalar ile bazı sivil toplum kuruluşlarına mensup bir grup, Esentepe'deki Şişli Belediyesi önünde toplandı.  

 "Yüreğimiz Soma'da yanıyor" 

"Kaza değil, kader değil cinayet, yüreğimiz Soma'da yanıyor" pankartı açan grup, çeşitli sloganlar atarak, Fındıklı'daki İstanbul SGK Müdürlüğü'ne doğru yürümeye başladı.  

Grubu Esentepe muhtarlığı önünde durduran polis, milli yas ilan edildiğini, bölgedeki gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini anons etti. Grup, yürümelerine izin verilmeyince muhtarlığın önünde oturma eylemi başlattı. 

BES üyeleri Ankara Adliyesi önünde toplandı

Ankara Adliyesi önünde toplanan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri ise Soma maden faciası dolayısıyla 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve iş bıraktı.

dadd.jpg

Türk-İş’de bugün iş durduranlar arasında

Türk-İş yönetiminin kararı kapsamında mesai saatinde iş yerine gelen Türk Traktör işçileri, faciada hayatını kaybeden işçiler için fabrika bahçesinde 3 dakika saygı duruşunda bulundu. Türk Metal Sendikası Ankara şube yöneticilerinin Soma'daki son gelişmelerle ilgili yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından, işçiler çalışmama haklarını kullanmak üzere görev yerlerine dağıldı.

Eylem, Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu Arçelik ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu başta olmak üzere çok sayıda iş yerinde uygulanıyor. 

Zonguldak'ta da madenciler iş bıraktı

Genel Maden İşçileri Sendikası üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı Üzülmez, Karadon, Kozlu, Amasra ve Armutçuk, ocaklarında iş bıraktı, ocaklara girmedi. Asansörlerin bulunduğu kuyuların başında toplanan işçiler, faciada yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. 

Genel Maden İşçileri Sendikası Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, 13 Mayıs’ta Soma’da Türkiye’nin dünya tarihinin en büyük bir acısının yaşadığını söyledi.

              

Bu konularda ilginizi çekebilir