Madımak Oteli kamulaştırıldı

37 kişinin yaşamını yitirdiği Madımak Oteli 5.6 milyon lira bedelle kamulaştırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olaylarda 37 kişinin yaşamını yitirdiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılma bedelinin tespitiyle ilgili açılan davada, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin 5 milyon 601 bin lira bedel ile kamulaştırılmasına karar verildi.

Madımak Oteli'nin kamulaştırma bedeliyle ilgili olarak taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine açılan davanın ikinci duruşması Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşma yaklaşık 50 dakika sürdü. Varislerin avukatları Oktay Özberk ve Nazif Acarlı ile İl Özel İdaresi'nin avukatı Makbule Ünal Baş'ın katıldığı duruşmada, Madımak Oteli'nin bilirkişi raporu doğrultusunda 5 milyon 601 bin lira bedel ile kamulaştırılmasına karar verildi.

Otelin varislerinin avukatı Oktay Özberk, duruşma sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davanın bittiğini belirterek, arsa sahipleri olarak Yargıtay'da temyize gideceklerini söyledi.

Kararın şu an kesin olmadığını ifade eden Özberk, bilirkişi raporu doğrultusunda otelin kamulaştırma bedelinin belirlendiğini, her iki tarafın da temyiz hakkının bulunduğunu belirtti.

Kayhan: Otelin mülkiyeti bize geçti

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, Madımak Oteli'nin kamulaştırılması çalışması kapsamında taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık üzerine açılan dava sonucunda otelin mülkiyetinin İl Özel İdaresi'ne geçtiğini söyledi. Kayhan, karar kendilerine ulaştıktan sonra oteli boşaltma haklarının olduğunu ifade etti.

Karşı tarafın bundan sonraki süreçte mülkiyet konusunda bir itirazlarının olamayacağını anlatan Kayhan, sadece otelin bedeli konusunda temyiz haklarının bulunduğunu aktardı.

Kamulaştırma bedeli olan 5 milyon 601 bin liranın bir ay önceden bankada bloke halde tutulduğunu belirten Kayhan, varislerin sürece göre bu parayı kullanabileceklerini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir