Mahkeme imzalarını istedi

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında Savcı suçtan doğrudan zarar görme ihtimali nedeniyle Çelik'in müdahillik talebinin kabul edilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında mahkeme heyeti, 2009'un ilk 6 ayı itibarıyla Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığının tüm şubelerinde çalışan askeri ve sivil personelin kullandığı bilgisayarlara ait kayıtların, bu bilgisayarları kullanan kişilerin kullanıcı kod ve imzalarının istenmesine hükmetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti tarafından alınan ara kararlar, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.

Taklit imza makinesiyle ilgili talebe ilişkin mahkeme heyeti, bu makinenin teknik isminin bildirilmesi halinde, gümrüklere yazı yazılması yönündeki talebin değerlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığına müzekkere yazılarak, Dursun Çiçek'in 1 Ocak 2009 ile 4 Haziran 2009 tarihleri arasında kullandığı tüm senelik ve mazeret izin kayıtlarının incelenerek ayrıntılı bilgi verilmesini istedi.

Çiçek'in, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığına 2009 yılının hangi dönemlerinde vekalet ettiğinin bildirilmesini talep eden mahkeme heyeti, dosyadaki mevcut ihbarlar dikkate alınarak 2009 Nisan, Mayıs, Haziran aylarında Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı ve alt birim şubelerine giriş çıkışları gösteren tüm kayıtların ve ayrıca giriş çıkış yapanların tespit edilen telefon numaralarının gönderilmesini istedi.

Bilgi Destek Daire Başkanlığının yapısıyla ilgili 2009 yılında değişiklik yapılıp yapılmadığının sorulmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, bu birimdeki 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğünde görevli personelin MEBS sunucularında tanımlı 61492-0403 no'lu TSK NET kullanıcı kodunun 31 Mayıs 2009 tarihinde saat 09.05 itibariyle kime ait olduğu ve kim tarafından kullanıldığının bildirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, 2009'un ilk 6 ayı itibariyle Bilgi Destek Daire Başkanlığının tüm şubelerinde çalışan askeri ve sivil personelin kullandıkları bilgisayarlara ait kayıtların, bu bilgisayarları kullanan kişilerin kullanıcı kod ve imzalarının gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

Bilgisayarlardaki deliller incelenecek

Mahkeme heyeti, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından el konulan tüm bilgisayarların alınan imajlarının gönderilmesini talep ederek, Genelkurmay Askeri Mahkemesindeki Dursun Çiçek ile ilgili davanın dosya aslının tüm delil klasörleriyle birlikte, mümkün değilse onaylı ve okunaklı suretinin incelenmek üzere gönderilmesini talep etti.

Erzincan ilinde bulunan askeri veya sivil havaalanı yetkili makamına yazı yazılarak, 1 Ocak ile 4 Haziran 2009 tarihleri arasında askeri veya sivil uçak, helikopterle yolculuk ederek gelen kişilerin kimler olduğunun bildirilmesini talep eden mahkeme heyeti, Bankalar Arası Kart Merkezine yazı yazılarak 2009 yılı ilk 6 ayı itibariyle Dursun Çiçek'e ait kredi kartlarının ve bu kartların harcama dökümlerinin gönderilmesini istedi.

Çelik'in müdahillik talebi

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, suçtan doğrudan zarar görme ihtimali dikkate alınarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in müdahillik talebinin kabul edilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk'e üye hakim Hüsnü Çalmuk, Ankara'daki bürosunda bulunan farklı çaplardaki 285 adet fişeğin hangi silahlara ait olabileceğini sordu.

Öztürk de "Ben G-3'ü iyi kullanırım. Adamı 200 metreden saçının kılını görüp indiririm. Bu mermileri mühürlü çuvallar açılınca gördüm. Tabanca mermisi olmalı" diye konuştu.

Çalmuk'un başka bir sorusu üzerine Öztürk, "Bunları açıklamıştım, hakim değil misiniz, dinleseydiniz" diye tepki gösterdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir