”Mahkeme kapısına gitmeyeceğiz”

Türk, dokunulmazlıkları olduğu sürece, mahkeme kapısına gitmeyeceklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VAN - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, dokunulmazlıkları olduğu sürece, mahkeme kapısına gitmeyeceklerini söyledi.

DTP Genel Merkezi tarafından "DTP'yi susturma, silahları sustur, çatışmasızlığa cevap ver" sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan Ahmet Türk, özgürlük için sonuna kadar direneceklerini belirterek, 29 Mart seçimlerinde halkın demokratik siyasetin güçlenmesi için önemli bir mesaj verdiğini ifade etti.

Barışı ve demokrasiyi esas aldıkları için haklarında yaklaşık 300 dava açıldığını öne süren Ahmet Türk, şöyle devam etti:

"Bununla da yetinmediler. Dokunulmazlık olgusuna rağmen, bizleri sanki dokunulmazlığımız yokmuş gibi yargılamak için mahkemelere davet ettiler. Bugüne kadar Türkiye tarihinde böyle bir uygulama görülmemiştir. Biz hukuka saygılıyız. Ama bu yapılanlar hukuksuzluktur. Özgülükleri savunduğumuz için mahkemelere çağrılıyoruz. Yoksa Kürt sorunun, Türkiye'nin bütünlüğü içinde çözümünü her zaman dile getiren bir partiyiz. O zaman bu nedir? Bu, Ergekon'un kararıdır. Bu Ergenekon'un anlayışıdır."

Dokunulmazlık zırhına bürünmediklerini ifade eden Türk, "(Buyrun parlamentoya getirin, dokunulmazlıkları kaldırın) diyoruz. Baskıyı da zindanları da gördük. Ama dokunmazlığımız olduğu sürece mahkeme kapısına gitmeyeceğiz" dedi.