Mahkeme, polisleri dinlemeden karar verecek

Mahkeme,ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, kararın saat 21.00'de tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında, gözaltına alınan ve 26 Temmuz 2014’de gözaltı süresinin bitmesinden 40 dakika sonra 02.10’da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de arasında bulunduğu 49 polisin hakkında nöbetçi hakimden şaşırtıcı bir karar çıktı.

Sorgulamaları yapan 1. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, hala 17 şüphelinin sorgusu tamamlanmamasına rağmen sorgulama işlemine son verdi.Toplam 32 şüphelinin sorgusunun tamamlanmasından sonra saat 16.15'te Çiçek, sorgulamanın tamamlandığına ilişkin bir 
ara karar verdi.

İfadesi alınmayan polisler hakkında mahkeme, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

Hakim Çiçek kararında, “Gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri sürekli talepler olduğu, bu taleplerin reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bu güne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kilitlendiği görülmektedir” dedi. 

Dinlenilmeyen şüpheliler hakkında, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verileceğini ifade eden hakim Çiçek, dosyanın kapsamlı oluşunu da dikkate alarak kararın saat 21.00’de tüm şüpheli ve müdafilerinin yüzlerine adliyenin en geniş duruşma salonunda açıklanacağını belirtti. Ayrıca, gerekli güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine yazı yazılmasına da karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir