Malatya'da maden ocağında göçük meydana geldi

Hekimhan'da meydana gelen göçük sebebiyle 1 işçi hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonucu bir işçi öldü.

Edinilen bilgiye göre, Kuşçulu mevkisinde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen krom madeninde göçük meydana geldi.

Göçüğün olduğu bölgede bulunan işçi Ramazan Özoktay (46), olay yerinde hayatını kaybetti. Maden ocağı çevresinde güvenlik önlemleri alınarak çalışmalara ara verildi.

Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani

Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, bir işçinin ölümüyle sonuçlanan göçük olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda bazı firma yetkililerinin ifadelerinin alındığını bildirdi.

Fani, yaptığı açıklamada, Kuşçulu mevkisindeki özel bir firma tarafından işletilen krom madeninde bir işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili maden ocağında inceleme yaptığını belirtti.

Fani, bir iş makinesi yardımıyla maden ocağı girişinde çalışma yapan 5 işçinin bulunduğu bölgeye, kopan büyük bir kütlenin düştüğünü ve kütlenin altında kalan Ramazan Özoktay'ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Cumhuriyet savcısının da olay yerinde incelemede bulunduğunu ifade eden Fani, olayda yaralanan olmadığını bildirdi.

Kaymakam Fani, "Başlatılan soruşturma kapsamında bazı firma yetkililerinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınıyor. Yaşanan olay bizleri üzmüştür" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir