Malatya'da trafik kazası: 9 ölü, 16 yaralı

Suceyi Köyü'nde bir düğünden dönen minibüs, Karababa mevkisinde şarampole yuvarlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya'da bir minibüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 9 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Arapgir ilçesinden Suceyi köyüne giderken Karababa mevkisinde şarampole devrilen 44 HA 643 plakalı minibüste bulunan ve yaralı olarak Elazığ Devlet Hastanesine kaldırılan Ali Yılmaz, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yılmaz'ın ölümüyle birlikte kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a yükseldi. Kazada daha önce 16 olarak açıklanan yaralı sayısının ise yapılan son tespitlerle 10 olduğu bildirildi. Yaralı 10 kişinin halen Malatya, Arapgir ve Elazığ'daki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği kaydedildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kaza nedeninin henüz belli olmadığını ifade ederek, başlatılan araştırmaların devam ettiğini bildirdi. Arapgir Belediye Başkanı Halit Konukçu ise ''Çok acı bir durum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın İstanbul'dan gelmekte olan yakınlarının ilçemize ulaşmasının ardından cenazeler toprağa verilecek. Vatandaşlarımızın başı sağ olsun'' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da olay yerine gelerek hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını teselli etti. Bu arada, polis yetkilileri, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan minibüs sürücüsü M.Ç'nin 113 promil alkollü olduğunu tespit etti. Sürücü M.Ç. polis ekiplerince gözaltına alındı.

Öte yandan, cenazelerin tamamı Arapgir Devlet Hastanesi morguna sığmadı. Bunun üzerine cenazelerin bir kısmı namazın kılınacağı caminin cenaze yıkama bölümüne getirildi. Cenaze yıkama yerine ise cesetlerin bozulmaması için klima takıldı.

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

''Aşur İmam Metin, Dilpınar Yaman, Sultan Kuru, Tamam Metin, Latife Açık, Mehmet Özbek, Difroz Yaman, Sultan Şahin ve Ali Yılmaz.''

Yaralıların isimleri ise şöyle:

''Satı Kuru, Gülender Kırık, Zekai Kırık, Hayriye Yaman, Elif Kuru, Gülüzar Elhan, Zeynep Uçar, Hüseyin Açık, Ali Yaman ve Elif Han Erdem.''