Maliye Bakanı Ocak ayında evleniyor

Bakan Şimşek, bir hafta önce Ankara'da nişanlandığı Esra Kara ile Ocak ayının başında evlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir hafta önce Ankara'da nişanlandığı Esra Kara ile Ocak ayının başında sade bir nikah töreni ile evleneceklerini söyledi.

Gaziantep'te Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin gelirlerinden okul yaptırmak için düzenlediği müzayedeye katılan Bakan Şimşek, Anatolian otel'de bir hafta önce Ankara'da sade bir törenle nişanlandığı mimar Esra Kara ile kamera ve objektiflerin karşısına geçti.

"Çok merak ettiğiniz nişanlım Esra hanım bugün Gaziantep'te" diyen bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"Gaziantep yerel basınına önem verdiğim ve Gaziantep milletvekili olarak burada size nişanlım Esra hanımı tanıştırmak istedim. Biliyorsunuz, bu konuda çok şey yazılıp çizildi. Biz bir hafta aileler arasında düzenlenen mütevazı bir törenle nişanlandık. İnşallah Ocak ayının başında da evleneceğiz. O da mütevazı bir nikah töreni olacak. Dolayısıyla bunu sizlere bildirmek istedim. "

Bakan Şimşek, nikah törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılıp katılmayacağı yönündeki soruya 'inşallah' diye yanıt verdi. Bakan Şimşek, gazetecilere 'nerede ve ne zaman tanıştınız" şeklindeki soruya yanıt vermezken, düğün töreni yapmayacaklarını, yalnızca nikah töreni olacağını tekrarladı. Toplantının sonunda salonda bulunanlar Şimşek ve Esra Kara'yı alkışlayarak tebrik ettiler.

Empati Derneği'nin düzenlediği müzayedeye nişanlısı Esra kara ile birlikte el ele tutuşarak geçen Bakan Şimşek, satılacak olan ürünleri inceledi. Bakan Mehmet Şimşek, Empati Sosyal sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Pınar Topçuoğlu'na kravatını çıkartarak satılmasını istedi.

Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Şimşek, buradan elde edilecek gelirle okul yaptırılacağını duyduğunda mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin en önemli sorunu cehalet ve fakirlik. Bunu yenmek zorundayız, bizler bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.