Maliye Bakanlığı'ndan Mavi Marmara açıklaması

Maliye Bakanlığı, Mavi Marmara tazminat ödemelerinin hukuki hassaslıkla yapılacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA)-Maliye Bakanlığı, Mavi Marmara gemisi mağdurlarına İsrail’in tazminat ödemesi sürecinde hukuki hassasiyet nedeniyle gecikme yaşandığını açıkladı. Mavi Marmara gemisine İsrail ordusu operasyon yapmış ve yaralananlar ile hayatını kaybedenler olmuştu. Krizin çözümü sürecinde İsrail mağdurlar için 20 milyon dolarlık bir tazminatı Türkiye’ye aktarmıştı. Ancak bu aktırılan tutar hala mağdurlara ulaştırılamadı.

Kamuoyuna bu konuda yansıyan bir haberde, kamu adına süreci yöneten avukatın Mahkemeye itirazında “sebepsiz zenginleşme” kavramını kullanması da tartışma yaratmıştı.

Maliye Bakanlığı yazılı açıklamada, Mavi Marmara mağdurlarına yönelik bu yönde bir itirazlarının olmadığını, ifadeler ve açıklamalarla ilgili muhataplarının uyarıldığı belirtildi. Bakanlık ödeme gecikmesinin ise halen devam eden tazminat davalarında çok çeşitli talepler ve ödeme miktarları olduğunu, hukuki usullerin tamamlanması için hassasiyetle çalışıldığı belirtildi. Maliye Bakanlığı sürecin Adalet Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü kaydetti.