Manavgat'taki vatandaşlara yardım merkezleri

Antalya'da meydana gelen büyük yangının ardından belediye vatandaşlar için yardım merkezi oluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat ve Serik ilçelerinde etkili olan orman yangınında evleri yanan vatandaşlar için Sosyal Yardım Merkezi oluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesince, Manavgat ve Serik ilçelerinde etkili olan orman yangınında evleri yanan vatandaşlar için sosyal yardım merkezi oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin her yanından vatandaşların yangınzedelere yardım etmek için 0 242 249 51 51 ve 0 242 326 57 84 nolu telefonları arayarak, yardımlarını Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ulaştırabilecekleri kaydedildi. Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının da Toptancı Hal Kompleksinden yangın bölgesinde görev yapan personel için 5 ton meyve gönderdiği bildirildi.

Karakaş Köyü'ne ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yangının en fazla zarar verdiği Karataş köyünü ziyaret ederek, vatandaşlara ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu. Bölgenin tekrar ağaçlandırılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak öncülük görevi üstlendiklerini belirten Türel, en kısa zamanda yanan alanlara 100 bin ağaç dikeceklerini açıkladı. Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak yangından zarar gören vatandaşlara her gün aşevinden biner kişilik öğle ve akşam yemeği dağıtımı yaptıklarını da bildirdi.

Yangının başladığı günden bu yana tüm imkanlarını seferber ederek, yangınla mücadeleye katıldıklarını anlatan Türel, her biri 20 ton su kapasiteli 27 arazöz, 8 iş makinesi olmak üzere toplam 35 araçla yangınla mücadeleye katıldıklarını söyledi. 62 itfaiye erinin altı gündür yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına katılarak alevlerle canla başla mücadele ettiklerini vurgulayan Türel, Olimpos bölgesindeki yangınla mücadeleye de 8 araç ve 22 personel ile katıldıklarını belirtti.