Manavgat'taki yangın kontrol altında

Yangın söndürme hava ekiplerinin son kontrollerini yaptığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Manavgat'taki orman yangınının tamamen kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 31 Temmuzda çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını belirtti. Yangın söndürme hava ekiplerinin son kontrollerini yaptığını ifade eden Kahveci, ''bugün de bir yerden kıvılcım çıkmaz, patlama olmaz ise Manavgat'taki orman yangınını tamamen kontrol altına almış oluyoruz. Hava ekiplerimiz son kontrollerini yapıyor ve soğutma çalışmaları sürüyor'' dedi.

4 bin hektar yandı

Kahveci ilk belirlemelere göre, Manavgat bölgesinde 4 bin-4 bin 500 hektarlık verimli orman alanının zarar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Orman yangını çok dağınıktı. Büyük bir alanda zarar var. En verimli ve en vasıflı 4 bin-4 bin 500 hektar orman alanımız yok oldu. En iyi vasıflı, en verimli ve emekle, kendi kendine yetişmiş orman alanlarımız zarar gördü. Yangın, makilik, tarım alanları ve taşlık alanlarda da zarara yol açtı.''

Son yılların en büyük yangın felaketi olan Manavgat'ta Türk orman teşkilatının adeta destan yazdığını anlatan Kahveci, sözlerini şöyle tamamladı:

''Allah bir daha böyle bir facia göstermesin. Bu yangında orman teşkilatımız bir destan yazdı. Canla başla, uykusuz geçen günler yaşadı. Türk ormancısı burada büyük bir destan yazdı. Buradaki şartlar, felaketleri çağıran şartlardı. Çok acı şeyler olmadı. Binlerce insanımız çalıştı. Herkese geçmiş olsun. Allah bir daha kimseye böyle bir şey göstermesin.''

Öte yandan Antalya'nın Kumluca ilçesi Yazır köyü yakınlarında önceki gün çıkan orman yangını sürüyor. Musa Dağı eteklerinde önceki gün çıkan orman yangını, 3. günde de sürerken, 3 tarafı yangın söndürme ekipleri tarafından çevrilen yangın, Musa Dağı zirvesine doğru ilerliyor. Karadan müdahalenin zor olduğu yangına, bugün 2 helikopter havadan müdahale etti. Arazi koşullarının zor olması nedeniyle karadan müdahalede zor anların yaşandığı yangına, vatandaşların yanısıra AKUT Antalya Temsilciliği 25, TODOSK da 5 kişilik bir ekiple destek veriyor. Çalışmalara vatandaşlar da katılıyor. Ekipler, gruplar halinde alevlerin önünde şerit açma çalışmasını sürdürürlerken, havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye de son verildi.