Manisa değişip, gelişiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA'DAN / Ahmet ÇALDIRAN

[email protected]

Uzun süre sessiz bir kent görünümünde olan Manisa, sessizliğini yavaş yavaş bozmaya, konuşmaya ve konuşulmaya başladı. Özellikle Manisa Organize Bölgesi'nin (MOSB) yönetimine, sanayiciler geçtikten sonra, Manisa'da değişimin nüveleri atıldı. Sorunların paylaşılması, çözüm yollarının gündeme getirilip tartışmaya açılmasıyla Manisa değişiyor.

Manisa kendi içine kapanmış olan yapısını bırakıp, çok sesliliğe geçmeye, kendi özüne dönmeye ve sormaya, sorgulayan il olmaya başlamış görünüyor. Geleceğe yönelik projelerin, yatırımların oluşturulması, geliştirilmesi MOSB yönetiminin ciddi ve kararlı şekilde üzerinde durduğu konulardan. Manisa'da değişimin sinyalini veren MOSB yöneticileri paylaşım ve katılıma büyük önem veriyorlar. Sanayiciler arasında yakalanan birlik ve beraberliğin geliştirilmesi, yeni düşünce ve çalışmaların habercisi olarak yorumlanıyor.

Manisa tarihsel konumu ve  özellikleri nedeniyle bir dünya kenti olmayı aslında çoktan hak ediyor. Manisa Valisi Sayın Celallettin Güvenç, Manisa'nın markalaşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekiyor. Yani markalaşmamız açısından da bu gelişmeler umut verici. Bir kentin birlik ve beraberliği çok önemli. Bu sağlandığı zaman çözülemeyecek sorunlar ve yapılamayacak projeler yoktur. Bu anlamda sanayi ve tarım kenti olarak bilinen Manisa, diğer kentlere göre daha çok avantajlı olmasına karşın elindeki avantajları kullanmıyor. Bir kentin tanıtımı yapılacak olan sosyal aktiviteler ve etkinliklerle yapılır. Kentin tanıtımını ise o kenti yöneten odalar, sivil toplum kuruluşları iş ve ticaret dünyasının önde gelen akil insanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip ortak akıl üretmesiyle  gerçekleşir. 

Manisa Belediyesi'nin Manisa ile bütünleşmiş olan Mesir macununu kent dışına çıkararak, duyurması bir ilk adım olarak algılanabilir. Önemli olan bu tür etkinlikleri dünyaya taşımak. Dünyanın ilgisini Manisa'ya çekmek. Tarım kenti olarak bilinen Manisa tarımsal ürünlerini markalaştırarak dünyaca tanınmayı başarabilir. Bu konuda tarım örgütü olan ticaret borsasına da büyük görevler düşüyor. Şehzadeler diyarı olarak da anılan Manisa'da ilk altın paranın basıldığı dünyaya bu kentin tanıtılmasında büyük bir rol oynayabilir. 

Manisa geçmişi sorgulamasını bilen, geleceğe dönük projeler üzerinde kafa yoran, birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli rol oynayacak  genç kadrolarını şimdiden yetiştirmelidir. Diğer kuruluşlarımızla birlikte Manisa Genç İşadamları Derneği de bir okul görevi yapıp, kendi için kentin gelecekteki yöneticilerini çıkarabilir. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın birlik içinde çalışması, gelişmeyi sağlayacaktır.