Manisalı sanayicilerin birlik ve beraberlik ruhu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA'DAN / Ahmet ÇALDIRAN

manisa@dunya.com

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) geçen hafta yapılan genel kurulda birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneğini sunan sanayiciler, sorunları medeni  biçimde tartışarak, çok güzel bir demokrasi dersi verdiler.

Büyük bir katılımın sağlandığı toplantıda yönetimin sorunları şeffaf biçimde ortaya koyması ve çözüm adresinin yönetimlerde değil, 'genel kurul'da olduğunu işaret etmesi, sanayicilerde demokrasi havası estirdi. Tek tek söz alan sanayiciler, sorunlar karşısında önerilerini sıralayarak, ortak bir çözüm aradılar. Sorunların çözümü bağlamında tüm önerilere açık olan genel kurulda kimsenin sözünün kesilmemesi, sanayicilere heyecan ve geleceğe dair umut verdi.

Yeni MOSB yönetiminin bölgenin sorunlarını detaylı şekilde kitap halinde sanayicilere sunması ise apayrı bir şeffaflık örneği olarak algılandı. Yönetimin şeffaf davranması ve tüm sorunların içtenlikle tartışmaya açması, sanayiciler tarafından yönetime, sorunların çözümü konusunda oy birliğiyle yetki verilmesine neden oldu. Yönetime duyulan güven, birlik ve beraberlik ruhu, sanayiciler tarafından kendi kendini yönetmenin en iyi çözüm yolu olduğunu gözler önüne  sermiş oldu. 

MOSB yönetiminin 3 aylık kısa bir sürede titiz bir çalışma yaparak genel kurula gitmesi ve eski yönetimden kalan sorunları ve geleceği tartışarak masaya yatırması, katılımcıların yönetimden memnuniyetini artırıcı bir unsur oldu. Manisalı sanayiciler kendine yakışanı yaparak, demokrasi sınırları içerisinde bütünlük sağlayıp birlikte hareket etmenin, birlikte karar vermenin, birlikte yönetime evet demenin haklı gururunu genel kurulda yaşayarak, gösterdi.

Avrupa'nın en iyi yatırım yapılacak iller arasında gösterdiği Manisa OSB, yerli ve yabancı firmalar tarafından cazibe merkezi olmayı sürdürürken, genel kurulda geleceğe dair umut dolu projeler üzerinde yapıcı tartışmalar yaşanması, yepyeni bir beyaz sayfa açtı. Genel kurulla Manisa OSB'nin geleceğinin fotoğrafı çekilmiş oldu.