Marmara Forum, 31 Mart'ta açılacak

Bir ucundan diğerine gezmenin yaklaşık 2,5 saat sürdüğü AVM'nin tanıtımını John Malkovich yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Multi Development Türkiye ve Area Property Partners tarafından Merter'de 375 bin metrekare alanda inşa edilen Marmara Forum Alışveriş Merkezi, 31 Mart 2011 tarihinde açılacak.

Proje değeri 1 milyar dolara ulaşan AVM'de 135 bin metrekare kiralanabilir mağaza alanı, 30 bin metrekare ofis alanı bulunuyor.

Multi Development Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hulusi Belgü, VIP açılışı 30 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek Marmara Forum'un tamamlanması dolayısıyla Four Seasons Bosphorus Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 14 ülkede faaliyet gösteren Multi Development'in 2004 yılında Türkiye'ye geldiğini ve aradan geçen sürede 8 Forum AVM açtığını belirterek, Marmara Forum'un 9. AVM'leri olacağını söyledi.

Tanıtıma John Malkovich desteği

Tabanlıoğlu Mimarlık'la çalıştıkları Marmara Forum'da alışveriş alanlarının dışında Garden Office bölümünde 30 bin metrekare kiralanabilir ofis alanı bulunduğunu aktaran Belgü, burasının tanıtımını kendisi de iyi bir yatırımcı olan aktör John Malkovich ile gerçekleştireceklerini söyledi. Burada yatay ofis anlayışını benimsediklerini anlatan Belgü, bunun bölgenin ofis açığını da kapatacağını ifade etti.

Metrekare fiyatları 50 Euro'dan başlıyor

Soruları da yanıtlayan Hulusi Belgü, kira metrekare fiyatları hakkındaki soruyu ise "Mağazalarda metrekare fiyatları 50 Eurodan 150 Euroya kadar çıkıyor, ofis tarafında ise 15 Euro civarında, metrekare fiyatları" diyerek yanıtladı.

Yatırım bedeli ve ortaklık yapısıyla ilgili sorulara da Belgü şu karşılığı verdi:

"Yatırım bedeli 1 milyar dolar, yaklaşık 740 milyon Euro. Carrefour'la özel bir anlaşma yaptık. Esasında Carrefour burada bizim ortaklarımızdan bir tanesi. Carrefour, yaklaşık 20 bin metrekarelik kendi mağazasının sahibi. Diğer her tarafı biz kiraya veriyoruz. Aksigorta'nın da Area'dan yüzde 12,5'luk bir hisse satın aldığını biliyoruz. Dolayısıyla Area yüzde 37,5, 12,5 Aksigorta, Sabancı Grubu, yüzde 50'si de Multi Development'in."

Gezmek 2.5 saat sürüyor

Bir ucundan diğerine gezmenin yaklaşık 2,5 saat sürdüğü belirtilen AVM'deki kiralanabilir alanların yüzde 5'i yurt dışından Türkiye'ye yeni gelecek markalar için ayrıldı. Yaklaşık 350 mağazanın markasının bulunacağı AVM'de 16 salona sahip Cinebonus sinemaları, 11 bin 555 metrekare teknoloji mağazaları, 21 bin 350 metrekare dekorasyon mağazaları, 65 farklı kafe ve restoran, 5 bin metrekare teras, çocuk sokağı, Garden Office bölümleri ve su kanalları ve yeşil alanlar bulunuyor. Marmara Forum'da yıllık 22 milyon ziyaretçiye ulaşmak hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir