Marmara şiddetli yağışa teslim

Birçok ilde etkili olan sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Aşırı yağıştan Tekirdağ Kadıköy Köprüsü çökerken İstanbul ve Edirne'de bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Edinilen bilgiye göre, Malkara-Keşan kara yolunun 8. kilometresinde bulunan Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Kara yolunda trafik akışının tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

İstanbul'da Sarıyer ve çevresinde öğle saatlerinde başlayan yağış sonucu Kilyos Deresi taştı. Dereden taşan sular, çevredeki bazı ev ve iş yerlerine doldu.

Sel sularının dolduğu evlerde ve su birikintilerinin oluştuğu yollarda mahsur kalanlar, itfaiye araçlarından uzatılan merdivenlerle kurtarıldı.

İstanbul Büyükşehir ve Sarıyer belediyelerine bağlı çok sayıda ekip, bölgedeki çalışmalarını sürüdürüyor.

E-5 Karayolu Bostancı kesimindeki ulaşım tamamen durdu

İstanbul'da yeniden başlayan sağanak yağış nedeniyle su baskınına uğrayan E-5 Karayolu Bostancı kesimindeki ulaşım tamamen durdu.

Edinilen bilgiye göre, öğleden sonra etkisini arttıran sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde ulaşımın aksamasına neden oldu.

Yağış nedeniyle E-5 Karayolu Bostancı kesiminde su birikintisi oluştu. Bu nedenle bölgede araçların geçişleri tamamen durdu.

Bölgede oluşan su birikintileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tahliye edilmeye çalışılıyor.

Meteoroloji yeniden uyardı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, İstanbul'da Anadolu yakasının güney kesimlerindeki Kadıköy, Maltepe ve Kartal ilçeleri ile Avrupa yakasının kuzey kesimleri ile Boğaz'ın kuzey kesimlerinde (Beykoz,Sarıyer ve Kilyos çevrelerinde) önümüzdeki iki saat süresince sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Vatandaşlardan ve yetkililerden sel, su baskını ve yıldırım gibi risklere karşı gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Tuzla ve Pendik'e yıldırım uyarısı

İstanbul'un Tuzla ve Pendik ilçelerinde saat 16.00'ya kadar kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul'un Tuzla ve Pendik ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların saat 16.00'ya kadar kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Vatandaşlardan ve ilgililerden sel, su baskını ve yıldırım olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kilyos'ta metrekareye 125,6 kilogram yağış düştü

İstanbul'da bugün gerçekleşen yağıştan en fazla etkilenen bölge olan Kilyos'ta metrekareye 125,6 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da yağış yarın da devam edecek.

Yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla ve kuvvetli olarak devam edeceği bildirilen yağış, Anadolu yakası ile Boğaz çevresinde etkili olacak.

AKOM'un üst düzeyde alarm durumunda olacağı bugün ve yarın sel baskınlarına karşı 2 bin 220 araç ve gereç ile 6 bin 370 personel müdahale için hazır bekletilecek.  Öte yandan Muğla'nın Marmaris ilçesine 24 saatte metrekareye 165 kilogram yağış düştü. Sarıyer'de Kilyos Deresi'nin taşması sonucu Kilyos köyündeki 70 ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Çok sayıda ilde yağış alarmı

Meteoroloji, bazı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı yetkilileri ve vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda şunlar kaydedildi:

''Marmara ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray), İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya) ve Muğla ile sabahın ilk saatlerinde İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.''

Uyarıda, vatandaşların ve yetkililerin ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

50 evde su baskını

Keşan'da sabah başlayan sağanak, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi.

Zaman zaman şiddetini artıran sağanak nedeniyle Kemalpaşa Mahallesi'nde 50'ye yakın evin bodrum katı su altında kaldı.

Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri, motopomplarla su dolan bodrumları boşaltmaya çalışıyor.

Bu arada, sağanak nedeniyle şehir içi trafiğinde de aksamalar yaşandı. Yollardaki su birikintileri nedeniyle, trafik durma noktasına kadar geldi.

Sağanak, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı tesislerinde de etkili oldu. Sağanak nedeniyle tesisi su bastı.

Tesislerde inceleme yapmak ve kanal açmak için kepçeyle yola çıkan Keşan Belediyesi Otobüs ve Su İşletmesi Müdürü Ali Toker ile 2 belediye işçisi, kepçenin Şükrüköy'den geçen dere yatağına saplanması üzerine mahsur kaldı.

Toker'in yardım istemesi üzerine Keşan Belediyesi, mahsur kalanları kurtarmak için ekip çıkardı.

Bu arada Tekirdağ'ın Malkara ile Edirne'nin Keşan ilçeleri arasındaki Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağıştan dolayı çökme meydana geldi.

Çanakkale yağışa teslim

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde gece yarısı başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden etkili yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.

Lapseki Belediyesi yetkilileri, ilçe genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle ev ve iş yerini su bastığını ifade ettiler.

Belediyeye 20 ev ve 20 iş yerini su bastığı yönünde ihbar geldiğini ifade eden yetkililer, ekiplerin geceden bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdiler.

Gece boyunca devam eden yağmur, İskele Meydanı'nda bulunan Devlet Hastanesinin zemin katındaki yemekhane ile depo bölümünün su altında kalmasına neden oldu.

Avşa Adası'nda sağanak yağış

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesinde (Avşa Adası) etkili sağanak nedeniyle, çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı.

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, sabah başlayan etkili yağış nedeniyle belediye binasının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin alt katını su bastığını, dere yataklarının taşması nedeniyle tarım alanlarının da sular altında kaldığını söyledi.

Yağış Yunanistan'da can aldı

Öte yandan Yunanistan'ı dün akşam saatlerinden itibaren etkisi altına alan şiddetli yağışın Eğriboz yarımadasında bir kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı bildirildi.

Yunan basını, yağışın özellikle Eğriboz'da etkili olduğunu belirterek, dün gece sağanak yağışın yol açtığı sel sularına kapılan bir araçta bulunan 39 yaşındaki bir polis memurunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Başkent Atina yakınlarındaki sahil kenti Salamina yakınlarında denize açılan 4 kişinin teknelerinin yağış nedeniyle alabora olduğu açıklandı.

Teknede bulunan 3 kişinin kurtulduğu, ancak kimliği açıklanmayan 17 yaşındaki bir çocuğun bulunması çalışmalarının bölgede görev yapan Süper Puma tipi bir helikopter ve sahil güvenlik botlarınca sürdürüldüğü belirtildi.