Marmara'da gemi yan yattı: 9 kişi kurtarıldı!

Yeni yılda Marmara'da Sierra Leone bayraklı bir yük gemisi yan yattı. Marmara Adası Saraylar mevkiine bir mil uzaklıkta olan gemideki 9 mürettebattan 4'ü gece 5'i ise fırtına nedeniyle güçlükle yapılan çalışmalar sonucu sabah saatlerinde kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Tuzla'dan yola çıkan ve Libya'ya gittiği öğrenilen boş bir yük gemisi, Balıkesir'in Marmara Adası açıklarında karaya otururken, makine dairesi su aldığı ve yardım çağrısında bulunulduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Tuzla'dan hareket eden Sierra Leone bayraklı, yaklaşık 60 metre uzunluğunda ve 621 groston ağırlığındaki yük gemisi Marmara Adası açıklarında karaya oturdu.

Makine dairesinin su aldığı ve 9 kişilik mürettebatı bulunduğu öğrenilen gemiden yardım çağrısı yapılması üzerine kıyı emniyetine bağlı ekipler harekete geçti.

Marmara Adası Kaymakamı Yakup Güven, adanın Saraylar Mahallesi tarafında karaya oturduğu ihbarı aldıkları yük gemisine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Adaya yakın bir noktada olduğunu öğrendik. Yardım çağrısı yapılması üzerine ekiplerimiz bölgeye hareket etti. Öncelikle mürettebatı adaya getirmek istiyoruz" dedi.

Mahsur kalan 9 mürettebatın 4'ü kurtarıldı

İstanbul Tuzla'dan yola çıkan ve Balıkesir'in Marmara Adası açıklarında karaya oturan boş bir yük gemisinde mahsur kalan 9 mürettebatın 4'ü kurtarıldı.

Balıkesir'in Marmara Adası açıklarında karaya oturan Sierra Leone bayraklı yaklaşık 60 metre uzunluğunda ve 621 groston ağırlığındaki yük gemisinin 9 mürettebatı gemide mahsur kaldı.

Libya'ya gittiği öğrenilen geminin, makine dairesinin su aldığı ve yardım çağrısında bulunulması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri mürettebatı kurtarmak için harekete geçti.

Ekiplerin çalışmasıyla yabancı uyruklu 4 mürettebat kurtarılarak Marmara ilçesine getirildi. Sahil kenarında sağlık ekipleri tarafından karşılanan 4 kişiye ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. 

Kahvehanede serum verildi

İlçeye uzun zamandır elektrik verilemediği için Marmara Devlet Hastanesi'ne sevk edilemeyen 4 kişiye, sahile yakın bir yerde elektriği bulunan bir kahvehanede doktorlar nezaretinde serum verildi ve gözetim altında tutuldu.

22-014.jpg

Sahil Güvenlik ekipleri diğer 5 kişi ise olumsuz hava koşullarına rağmen sabah adaya nakletti.  Mürettebattan ikisi Marmara Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken 7'si Marmara Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kalıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir