Marmara'da kar alarmı

Meteoroloji Marmara Bölgesi'ne kar uyarısı yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Meteoroloji İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova'da kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. 
 
Yurdun büyük bölümü yağışlı geçecek. Sıcaklık, kuzeybatı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
 
Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgarın genellikle kuzeyli, Karadeniz ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/s) Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) yağmur ve sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, heyelan, ulaşımında aksamalar, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Buzlanma ve don uyarısı
Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Marmara'nın güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölge geneli, İç Ege, İç Anadolu ve Göller Yöresi’nde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren yüksek kesimlerin başta olmak üzere kuvvetli olacak. Rüzgar, kuzeybatıdan fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek. (2) 
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (8) 
ADANA: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (11) 
ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, , aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (13) 
SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (15) 
VAN: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı (6) 
ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (4) 
DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların, kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (9) 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusunda (İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), bölgenin kuzey ve batısında fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor. 
EGE: Çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esecek. 
AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye ve Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra batısından başlayarak bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. 
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, batı kesimlerinde yer yer yağmur şeklinde olacak. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adıyaman ile Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.