Marmarabirlik, tüm ödemeleri 28 Şubat'ta yapacak

Marmarabirlik zeytin alım kampanyasını 17 Şubat tarihinde sonlandıracak. Birlik, kota fazlası ve nihai fiyat farkı da dahil olmak üzere üreticinin tüm alacaklarını 28 Şubat'ta ödeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Marmarabirlik zeytin alım kampanyasını 17 Şubat tarihinde sonlandıracak. Birlik, kota fazlası ve nihai fiyat farkı da dahil olmak üzere üreticinin tüm alacaklarını 28 Şubat'ta ödeyecek. 
Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Birlik 17 Kasım 2011 tarihinde başlattığı zeytin alım kampanyasını 17 Şubat 2012 tarihinde kapatma kararı aldı. Şimdiye kadar toplam 44 bin 702 ton zeytin alan Marmarabirlik, kalan ürün bedellerini de 28 Şubat 2012 Salı günü ödeyecek. 
Marmarabirlik Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında alınan kararla ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Hidamet Asa, doğal afetler nedeniyle sofralık zeytin üreticisinin bu yıl mağdur olduğunu, Marmarabirlik olarak bu mağduriyeti olanaklar ölçüsünde giderdiklerini söyledi. Piyasa koşullarının üstünde fiyatla yaptıkları alımlar karşılığında verilen ödeme takviminin de geriye çekildiğini, tüm ödemelerin açıklanan tarihlerden önce yapıldığını söyledi. 
28 Şubat 2012 tarihinde, kota fazlası, nihai fiyat farkı da dahil olmak üzere üreticinin tüm alacaklarının ödeneceğini söyleyen Hidamet Asa, "28 Şubat tarihi, zeytin üreticimizin bayramı olacak. Bu tarih itibariyle hiçbir üreticimizin ürün bedeli alacağı kalmayacak" dedi. Marmarabirlik, 55 bin ton alım hedeflediği 2011-12 kampanyasında şimdiye kadar 44 bin 702 ton zeytin aldı. Marmarabirlik'in aldığı bu ürünün parasal karşılığı da 89 milyon 421 bin TL'yi buldu.
Bu konularda ilginizi çekebilir