Marmarabirlik, ürün ödemelerini öne çekti

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 2013-2014 kampanya döneminde üreticiye kalan yüzde 40 oranındaki ürün bedeli ödemelerinin takvimini bir hafta öne çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - 2013-2014 kampanya döneminde 128,5 milyon lira bedelle yaklaşık 40 bin ton zeytin alan ve borcunun yüzde 60'ını ödeyen birlik, kalan yüzde 40 oranındaki ürün bedeli ödemelerinin takvimini bir hafta öne çekti.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, 2013-2014 ürün alım kampanyasını 10 Ocak itibariyle kapattıklarını, 128,5 milyon lira bedelle yaklaşık 40 bin ton zeytin alımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Asa, üreticiye olan yüzde 40 oranındaki ürün bedeli ödeme takviminde düzenleme yaparak tarihi öne çektiklerini ifade ederek, verimli bir kampanya dönemi geçirdiklerini, ürün bedellerinin yüzde 60'ını peşin ödediklerini anlattı. Asa, kalan bakiyede şubatın ilk haftasında yapılacak ilk ödemeyi, 31 Ocak'ta, nisan ayında yapılacak son dilim ödemeyi de mart ayı sonunda yapmaya karar verdiklerini bildirdi.

Bir taraftan ürün bedelleri ödenirken, diğer taraftan da üretici ortaklarına ayni kredi olarak gübre ve zirai ilaç dağıtımına başlanacağını belirten Asa, gübre ve zirai ilaç dağıtımının ortakların kooperatiflerine son 3 yılda teslim ettikleri ürün miktarına göre kilogram başına 30 kuruş olarak belirlendiğini, kredi alt limitinin 600, üst limitinin ise 3 bin lira olduğunu kaydetti.

Asa, Marmarabirlik'in üretici ortaklarının çıkarlarını korumak için var olduğunu vurgulayarak, "Marmarabirlik üreticinin sigortasıdır, bu son kampanyada görüldüğü gibi üreticisine sahip çıkmış ve piyasa koşullarında üreticisini ezdirtmemiştir. Bu nedenle üretici ortaklarımızın da kooperatiflerine sahip çıkmaları gerekir" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir