Marmaris'teki yangın kontrol altında

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yangının yoğun müdahaleyle kontrol altına alındığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARMARİS- Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleyle kontrol altına alındığını söyledi.

3 dönüm zarar gördü

Marmaris'in Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda, sabah saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, havadan 2 uçak ve 2 helikopter, karadan ise çok sayıda arazözle yapılan yoğun  çalışma sonucu söndürüldü.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demir, yangında yaklaşık 3 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğünü ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Yangının çıkış nedeninin tespiti için inceleme başlatıldığı bildirildi.

Aydın, yangının kontrol altına alınmasının ardından başlatılan soğutma çalışmasına başlanacağını belirterek, " Şiddetli rüzgara rağmen ekiplerimiz yangının söndürülmesi için yoğun bir çaba sarf etti. Yangında zarar gören alan çalışmalar bitince belirlenecek." dedi.

Öte yandan, yerleşim yerleri ve bir otele yakın mesafede çıkan yangını söndürme çalışmalarına belediyelere ait itfaiye ekipleri ve vatandaşlarda destek verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir