Marmaris'te tur otobüsü devrildi: 24 ölü, 10 yaralı

Anneler günü dolayısıyla İzmir'den Marmarise gitmekte olan aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir Buca'dan, Muğla'nın Marmaris ilçesine gidenlerin bulunduğu tur midibüsünün devrilmesi sonucu 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Otobüstekilerin anneler günü için ilçeye gelmekte olduğunu belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, "Rampalı bir yol. Büyük bir ihtimalle freni patlamış diye düşünüyoruz. Kesin değil. Sürücü vefat etti. Bir tur şirketi değil. Ticari araç. Aracın gerekli kontrollerine bakıldı bir sıkıntı görülmedi. 24 kişi kazada hayatını kaybetti. 10 yaralımız var" dedi.

Hayatını kaybedenlerin tamamına yakınının kadın olduğu öğrenildi.

Bu arada, İzmir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında Buca Kaymakamlığında acil durum toplantısı yapıldı.

Toplantıda kazayla ilgili bilgilendirme ve yardımlaşma masası oluşturulduğu bildirildi.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyorHayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor

Bakan Kaya yaralıları ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, trafik kazasında yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Hastane çıkışında gazetecilerin soruları üzerine Kaya, hastaların ve ailelerinin durumları hakkında tam bilgi aldıktan sonra kamuoyuna bilgi vereceğini kaydetti.

Öte yandan kazaya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunarak, "Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Olayın ardından taziye mesajı yayımlayan Başbakan Binali Yıldırım da mesajında, "Muğla-Antalya karayolunda meydana gelen, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan elim trafik kazasından büyük üzüntü duydum. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Buca ve Marmaris belediye başkanlarıyla görüştüğünü belirterek, "23 vatandaşımız, annemiz, çocuğumuz hayatını kaybetmiş durumda. 8 ağır yaralı olduğu ifade ediliyor. Gerek Marmaris gerek Buca belediye başkanlarımız olayı bütün ayrıntılarıyla öğrenmeye ve cenazeleri İzmir'e taşıma konusunda çaba harcıyorlar. Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Başka söylenecek fazla bir şey yok." dedi.