Masadan kalkan CHP'li olmayacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni anayasa gündemiyle oluşturulan Anayasa Komisyonu'ndaki partililere talimat verdiğini, masadan CHP'den kimsenin kalkmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Yeni bir anayasa taslağı oluşturmak amacıyla oluşturulan Anayasa Komisyonu'nda anlayışla çalışacaklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlara talimatım var, hiç kimse masadan kalkmayacak. Bizim amacımız Türkiye'ye çağdaş bir anayasa getirmek" dedi.
Bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Dersim tartışmalarına" ilişkin soruyu yanıtlarken, konuyu gündeme getiren partisinin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ile hiçbir akrabalığının bulunmadığını söyledi. 
Partilerin, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun üzerinde uzlaştığı, ancak tutukluluk süreleri gibi diğer tartışmalı konularda bu uzlaşmanın neden sağlanamadığı ile CHP'nin yasaya neden destek verdiği sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yasaya suçla ceza arasında orantısızlığın giderilmesi için destek verdiklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
CHP olarak, uzun tutukluluk süreleri konusunun peşini bırakmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, aslında bu sorunu çözmesi gerekenin yargının kendisi olduğunu da ifade etti.
Kılıçdaroğlu, medyaya yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de "medya bize neden yer vermiyor?" şeklinde bir sıkıntıları olmadığını, ancak medyanın ülkenin temel sorunlarına gereken ilgiyi göstermediğini ileri sürdü.
Ülke sorunlarının çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelip gelemeyeceğine yönelik soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Koşullar uygun olursa neden olmasın" dedi.
"Amaç İran'ı yalnızlaştırmak"
Suriye'deki gelişmeleri iyi değerlendirmek gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Bu büyük senaryonun küçük bir parçası. Ortadoğu'da İran'ı yalnızlaştırmak Suriye'nin elini güçlendirmektir. Bu senaryoyu niye görmüyoruz biz. Bunu İran, Rusya, Çin görüyor, herkes görüyor. Türkiye de aslında farkında. Suriye'de eğer yönetimi değiştirip, İran karşıtı bir yönetim oluşturulabilirse, İran o bölgede yalnızlaşacak. Hangi Arap ülkesinde demokrasi var ki kalkmışlar Suriye'de demokrasi istiyorlar."
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği sürecinde çok gerilerdeyiz. AKP, AB'yi kullandı, demokratik söylemlerini kullandı. Ama bugün geldiğimiz noktada artık AB'ye ihtiyacı olmayan bir siyasi anlayış çıktı ortaya. 'Ne demokrasisi kardeşim, ben bildiğimi okurum'..." ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları konusundaki soruyu yanıtlarken de CHP'nin bütün samimiyetiyle ülkeyi sağlıklı, çağdaş, tutarlı bir anayasaya kavuşturma çabası içinde olduğunu söyledi.
CHP'nin uzlaşma içinde bir anayasa yapılmasından yana olduğunu, ilgili komisyonda da bu anlayışla çalışacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlara talimatım var, hiç kimse masadan kalkmayacak. Bizim amacımız Türkiye'ye çağdaş bir anayasa getirmek" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir