Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasa nisanda çıkabilir

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, muhalefet olmazsa yasanın nisanda çıkmasını bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KİLİS - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasayı, muhalefette de sıkıntı olmazsa inşallah nisanda çıkarırız" dedi.

Çiçek, Kilis'te yeni itfaiye binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşlara kamu hizmetlerinin, merkezi hizmetler ve mahalli idare hizmetleri vasıtasıyla ulaştırıldığını, bu iki hizmetin koordineli ve uyum içinde sürdürülmesinin kentlerin yaşam düzeyinin gelişmesinde önemli olduğunu söyledi.

Hükümet olarak mahalli hizmetlere önem verdiklerini bildiren Çiçek, "AK Parti iktidarı döneminde mahalli hizmetlere, önceki dönemlerden daha fazla kaynak ve imkan sağladık. Önümüzdeki 5 yılda Türkiye mahalli idareler ve belediye açısından daha ileri noktaya gelecektir. Elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Sınırdaki mayınlı arazilerin temizlenmesinin önemine değinen Çiçek, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasa tasarısını TBMM'ye sunduklarını hatırlattı.

Cemil Çiçek, "Sınır boylarındaki mayınla arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasayı, muhalefette de sıkıntı olmazsa inşallah nisanda çıkarırız" dedi.

Mayın temizleme işinin zor olduğuna dikkati çeken Çiçek, toprağın yapısını bozmadan mayından temizlenmesinin özel ve pahalı bir teknik gerektirdiğini söyledi.