MB, 350 milyon dolar sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankası (TCMB) yarın valörlü döviz satım ihalesinde 350 milyon dolar sattı. TCMB bu sabah 10:30'da döviz satım ihalesinde minimum 350 milyon dolar satacağını açıklamıştı.

İhaleye 711 milyon dolar teklif gelirken; oluşan en yüksek, en düşük ve ortalama fiyatlar sırasıyla 1.9857, 1.9837 ve 1.9845 lira oldu.

TCMB bugün yapılan yazılı açıklamada, ek parasal sıkılaştırma (EPS) uygulamasının toplam ve kalan gün sayısı ile kalan EPS günlerinin her birinde saat 1630'da yapılacak döviz satış ihalelerinin her biri için geçerli olacak güncel minimum satış tutarını sayfasından saat 10:30'da ilan edileceğini bildirdi.

Açıklamaya göre duyurulan minimum satış tutarı bilgisi gerekli görülmesi halinde gün içinde en fazla bir kereyi aşmamak kaydıyla yukarı yönde güncellenebilecek ve EPS döneminde en son duyurulan minimum satış tutarı EPS'yi takip eden ilk normal gün için de geçerli olacak. Öte yandan, sayfasında yer alan açıklamada ise dün başlayan ve 3 gün sürecek olan EPS'de kalan sürenin 2 gün olduğu ve 23 Ağustos'ta biteceği belirtildi.