MB'nin konferansında 'küreselleşme' tartışılacak

Konferansta, alanında uzman yerli ve yabancı isimler, küreselleşmenin para politikaları üzerindeki etkilerini anlatacaklar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "Küreselleşme, Enflasyon ve Para Politikası – Globalization, Inflation and Monetary Policy" konulu uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapacak.

Yaklaşık 20 ülkeden konuşmacı ve dinleyicinin katılacağı konferansta yabancı ülke merkez bankalarından üst düzey yetkililer ve üniversitelerden akademisyenler yer alacak. Alanında önemli uzman ve akademisyenleri bir araya getirerek etkileşimli bir tartışma ortamı sağlamayı amaçlamakta olan konferansa, yurt içi üniversiteler, finans kesimi, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar, yabancı misyon ile basın temsilcileri dahil olmak üzere yaklaşık 350 dinleyicinin katılması bekleniyor.

Açılış ve kapanış konuşmaları Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından yapılacak olan ve iki gün sürecek konferans boyunca;

1- Küreselleşme, para politikası ve finansal istikrar arasındaki ilişki,

2- Küreselleşmenin makroekonomik sonuçları ve bunların para politikası üzerindeki yansımaları,

3- Küreselleşmenin gelişmekte olan ülkelerin para politikaları açısından oluşturduğu zorluklar

4- Finansal piyasalarda son dönemde yaşanan sorunlardan çıkarılan dersler tartışılacak.

Konferansta konuşma yapacak isimler arasında Stanford Üniversitesi'nden John Taylor, Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan Stephen G. Cecchetti, IMF'den Gian Maria Milesi-Ferretti, Avrupa Merkez Bankası'ndan Philip Hartman gibi isimler yer alıyor.

Konferans, 21-22 Kasım 2008 tarihlerinde Conrad İstanbul Otel'de düzenlenecek.