MBTG kıtalar arası lezzet köprüsü oluşturacak

MBTG Başkanı Aydın, "Yeni stratejiler geliştirerek, uluslararası pazarlarda tanıtımını yaptığımız ürün gruplarımızın birer dünya markası haline dönüşmesini hedefliyoruz" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Surur Aydın, yeni stratejiler geliştirerek, uluslararası pazarlarda tanıtımını yaptıkları ürün gruplarının birer dünya markası haline dönüşmesini hedeflediklerini belirtti. 

Aydın'ın başkanlığında Hatay'da gerçekleştirilen MBTG aralık ayı toplantısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, mevcut pazarlar ve hedef ülke pazarları üzerine geliştirilecek yeni stratejilerin ele alındığı belirtildi.  

Ürünlere yönelik farklı pazar araştırmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, mevcut ihracat pazarlarındaki güçlü konumumuzu güçlendirmek ve firmaların henüz yeterince ihracat yapamadığı önemli hedef pazarlarda önünü açacak alternatif stratejiler geliştirdiklerini kaydetti. 

MBTG ürün gruplarının Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerini yakalamasında büyük önem arz ettiğini vurgulayan Aydın, toplantıda şunları belirtti: 

"Bizim ürün grubumuzun içinde yer alan makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların tanıtım çalışmalarına hızlı bir tempoyla devam ediyoruz. Yeni ülke pazarlarına açılmak için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız ürün grupları bazında ve ülkeler üzerine gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki aylarda belirlediğimiz hedef ülkelerde uluslararası fuarlara katılmanın yanı sıra, pazar araştırması, alım heyeti ve sektörel ticaret heyetleriyle ikili iş görüşmeleri ve farklı ortamlarda ürün tadım şovları planlıyoruz. Ürünlerimizin tanıtım grubu faaliyetleri sayesinde hedef ülke pazarlarında daha geniş bir şekilde yer almasını bekliyoruz. Yeni stratejiler geliştirerek, uluslararası pazarlarda tanıtımını yaptığımız ürün gruplarımızın birer dünya markası haline dönüşmesini hedefliyoruz." 

Aydın, tanıtım grubu aracılığıyla 2015 yılı içerisinde dünyada önemli bir lezzet köprüsü oluşturmak istediklerini kaydetti. 

Doğru üretilen ve kaliteli bir şekilde işlenen ürünlerimizle dünyanın sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Aydın, kıtalar arası sürdürülen tanıtım atağıyla dünya çapında önemli bir farkındalık yarattıkları için mutlu olduklarını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir