McDonald's, mutfağını müşterilere açtı

'Açık Mutfak' projesi ile müşteriler McDonald's restoranlarının mutfaklarını istedikleri zaman gezebilecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - McDonald's'ın uygulamaya koyduğu "Açık Mutfak" projesi ile müşteriler etten sosa, kullandıkları tüm ürünleri, üretimin ilk aşamasından tepsi içinde sunumuna kadar her an adım adım izleyebilecek.

McDonald's Genel Müdürü Hakan Serim, "Açık Mutfak" projelerini tanıtmak ve McDonald's restoranlarındaki mutfakları hakkında bilgi vermek amacıyla düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, McDonald's müşterilerinin Türkiye'deki 141 McDonald's restoranının mutfaklarını istedikleri zaman gezebileceklerini ve McDonald's'ın kalite, temizlik standartlarını ve ürünlerin hazırlandığı ortamı kendi gözleri ile görebileceklerini bildirdi.

Serim, Türkiye'de her gün 208 bin, yılda 76 milyon kişinin yemek yediği McDonald's mutfağının gıda güvenliği konusuna verdiği önemi göstermek amacı ile uygulamaya konulan "Açık Mutfak" projesi ile müşterilerin etten sosa kadar kullanılan tüm ürünleri, üretimin ilk aşamasından tepsi içinde sunumuna kadar her an adım adım izleyebildiklerini dile getirdi.

McDonald's'ın gıda güvenliği konusunda dünyada 55, Türkiye'de ise 24 yıllık deneyimi ile sürekli gelişme içinde olan bir kuruluş olduğunu dile getiren Serim, tarladan tepsiye güvenli gıda sunduklarını söyledi.

Serim, "Türkiye'de faaliyet gösteren McDonald's olarak, kullandığımız ürünlerin tamamına yakınını Türkiye'deki tedarikçilerden temin eden bir kuruluş olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu şekilde faaliyet gösteren dünyada çok az ülke bulunuyor. Bu doğrultuda, sadece geçtiğimiz yıl tedarikçilerimiz ile iş hacmimiz 63,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2009 yılında Türkiye'deki restoranlarımızda 38 milyon adet ekmek, 2 bin 150 ton et, bin 350 ton tavuk, 6 bin ton patates ve 2,9 milyon litre süt ve sütlü ürünler tüketildi. Bu rakamlar artan iş hacmimiz doğrultusunda her geçen yıl artıyor" şeklinde konuştu.

"Sunulan yiyecekler hızlı servis"

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin, güvenli gıdaları, ne yediğini bilerek dengeli tüketmek anlamına geldiği konusundaki mesajlarında son derecede hassas olduklarını vurgulayan Serim, "Bu yüzden sunduğumuz yiyeceklerin 'fast food' yani hızlı yiyecek değil, 'quick service' yani hızlı servis olarak adlandırılması konusuna sürekli vurgu yapıyoruz" dedi.

Serim, 141 McDonald's restoranından 18'inin franchise olarak faaliyet gösterdiğini, 2009 yılında 14 restoran açmayı planladıklarını, 19 restoran açtıklarını ifade etti. Bu sene ise toplamda 31 restoran açmayı hedeflediklerini dile getiren Serim, buralarda yaklaşık bin kişilik istihdam yaratmayı planladıklarını, böylelikle tedarikçilerle beraber 14 bin kişilik istihdam ağlarını 15 bine çıkarmayı istediklerini bildirdi.

Serim, geçen sene 267 milyon lira, bu sene ilk 5 ayda 120 milyon lira ciro yaptıklarını ifade ederek, 2010 yılında toplamda 330 milyon lira ciro yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir