MEB'den 70 milyon euroluk hibe desteği

Hibe programlarıyla eğitimle ilişkili tüm taraflar arasındaki işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesi amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığınca, ağırlıklı olarak AB ve Dünya Bankası olmak üzere uluslararası finans destekli eğitim projeleri kapsamında, 2010-2012 yılları arasında toplam 70 milyon Euro tutarında hibe programları uygulanacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, hibe programlarıyla eğitimle ilişkili tüm taraflar arasındaki işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesi, eğitim öğretim kurumlarıyla iş dünyası arasında ağ oluşturma sürecinin desteklenmesi, okullarda verilen eğitimin niteliğinin yükseltilmesi ve eğitim yönetiminde kapasitenin artırılması amaçlanıyor.

İlk ve orta öğretim okulları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler, meslek örgütleri, il özel idareleri, kamu kurumlarının il teşkilatları (il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri hariç) ve köylere hizmet götürme birlikleri hazırlayacakları projelerle hibe programlarından faydalanabilecekler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz, hibe programlarının tüm kurum ve kuruluşların proje yapma kapasitelerini desteklemek, Türkiye'de oluşmakta olan proje yapma kültürüne katkı sağlamak, eğitim kurumları ve iş dünyası arasındaki iş birliğini teşvik etmek anlamında önemli olduğunu ifade etti.

Kalkınmada öncelikli 43 il başta olmak üzere Türkiye'de uygulanacak hibe programları 2010 yılında 47 milyon 834 bin 50 Euro, 2011'de 11 milyon Euro, 2012'de 9 milyon 71 bin 244 Euro olmak üzere toplam 70 milyon 905 bin 294 Euro.

Hibe programlarından faydalanmak isteyen kurum ve kuruluşlar, programla ilgili ayrıntılı bilgiye "http://projeler.meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir