Meclis'te bu hafta gensoru var

Meclis Genel Kurulu, karşılıksız çekte hapis cezalarını kaldıran Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek. Genel Kurul'un ikinci önemli gündemi ise, CHP'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında verdiği gensoru ol

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis Genel Kurulu, AKP'nin son dakika önergesiyle "dolandırıcı ayarı" yapılan karşılıksız çekte hapis cezalarını kaldıran Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek. Genel Kurul'un ikinci önemli gündemi ise, CHP'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında "görev sorumluluğunu aksattığı, yargı bağımsızlığının korunabilmesi için çaba göstermediği" gerekçesiyle verdiği gensoru olacak.

Meclis Genel Kurulu Salı günü sözlü sorularla çalışmaya başlayacak. Ardından üç maddesinin yasalaştığı Çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. Karşılıksız çekte hapis cezasını kaldıracak kanun tasarısının görüşmelerinde AKP milletvekillerince verilen bir önerge ile "karşılıksız çek suçuyla birlikte dolandırıcılık, belgede sahtecilik" yaptığı belirlenenlerin Çek Kanununun yanı sıra TCK hükümlerince de cezalandırılmasını öngören değişiklik yapılmıştı. Çek Kanunu Tasarısının kalan maddelerinin görüşmelerinde de bir önergeyle karşılıksız çek suçlarında zaman aşımı süresini uzatan bir değişiklik yapılması bekleniyor. Bu ekleme yapılırsa karşılıksız çek suçunda dava zaman aşımı süresi 6 aydan 3 yıla çıkartılacak.

Adalet Bakanı hakkında gensoru

Meclis Genel Kurulu Perşembe günkü oturumunda CHP'nin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında verdiği gensoruyu görüşmesi bekleniyor. CHP'li 59 milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığına verilen gensoruda "Görev sorumluluğunu savsaklayan, aksatan, yerine getirmeyen, demokratik hukuk devletinin temel güvencesi olan yargı bağımsızlığının korunabilmesi için çaba göstermeyen" Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanı Ergin hakkında gensoru açılması istenmişti.

Haberal ve Öcalan düzenlemesi gelecek haftaya

Tutuklu milletvekili Mehmet Haberal'ın hasta annesiyle görüşmesini ve PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile görüşüne 6 aya kadar sınırlama getirilmesini sağlayacak Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ise bu haftaki Meclis gündemine alınmadı. Adalet Komisyonu'nda onaylanan teklifin bir sonraki hafta Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

Meclis Dışişleri Komisyonu 2 Şubat'ta toplanarak gündemindeki Uluslararası anlaşmaları görüşecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir