Meclis'te gözler Anayasa değişiklik paketinde

Hafta sonunda da üzerinde çalışmaların devam ettiği teklifin, AKP tarafından Salı günü Meclis'e sunulması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Geçtiğimiz hafta muhalefete ve sivil toplum örgütlerine sunulan Anayasa değişikliği paketine ilişkin gelişmeler, TBMM'nin bu hafta da gündemini oluşturacak. Hafta sonunda da üzerinde çalışmaların devam ettiği teklifin, AKP tarafından Salı günü Meclis'e sunulması bekleniyor.

İmzalar toplandı

AKP'nin son şeklini vereceği Anayasa değişikliği taslak metininin, Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda nihayi şekli ortaya çıkacak. Değişiklik teklifi için gerekli olan AKP'li 184 milletvekilinin de imzaları toplandı. Teklifin 30 Mart Salı günü TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın, Salı günü partisinin Meclis Grup toplantısında son kez muhalefet partilerine yapacağı, "uzlaşı" çağrısının ardından, akşam saatlerinde ise teklifi Meclis Başkanlığı'na sunulacağı belirtiliyor.

Kürtçe propaganda

Bu hafta gözler Kürtçe propagandanın önünü açan AKP'li Haluk İpek'in Seçim Kanunlarında değişiklik öngören teklifinde de olacak. Teklifin, 1 Nisan Perşembe günü, AKP'nin Danışma Kurulu önerisiyle Genel Kurul gündeminin ön sıralarına çekileceği bekleniyor. Danışma Kurulu'nda uzlaşmanın çıkmaması halinde, AKP, teklifin Genel Kurul gündeminin ön sıralarına çekmek için grup önerisi getirecek.

Bu hafta ayrıca, Salı günü sözlü soruların yanıtlanırken, 31 Mart Çarşamba günü de çeşitli illerde üniversite kurulmasına ilişkin tasarılar ele alınacak.

Komisyonlar

Kamuoyunda "Taş atan çocuklar" olarak bilinen Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik öngören tasarının, alt komisyon raporunun bu hafta TBMM Adalet Komisyonu'nda la ele alınması bekleniyor.

TBMM'de bu hafta ayrıca ihtisas ve Meclis Araştırma komisyonlarıda yoğun bir gündemle toplanacak.

Devlet yardımlarının denetlenmesi hakkındaki kanun tasarısı 31 Mart Çarşamba günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumuna ilişkin, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın teklifi ise 1 Nisan Perşembe günü Milli Eğitim Komisyonu'nda ele alınacak.

1 Nisan Perşembe günü toplanacak Sağlık Komisyonu'nda, Çin, Kenya, Kosova ve Belarus ile Türkiye arasındaki sağlık anlaşmalarına ilişkin uluslararası sözleşmeler görüşülecek.

Yazıcıoğlu komisyonu

Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını ve kurtarma çalışmalarını incelemek üzere yeniden kurulan komisyon çalışmalarını bu hafta da sürdürecek. Komisyon bu hafta, Jandarma Genel Komutanlığı ve Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerini dinleyecek.

Bu hafta ayrıca Madencilik sektörünün sorunlarını incelemek amacıyla kurulan araştırma komisyonunda, Jeoloji Mühendisliği ve İç Anadolu Madenciliği ele alınacak

Bu konularda ilginizi çekebilir