Meclis'te kapalı oturum tartışması

TBMM Başkanlığı'na sunulan Suriye Tezkeresi'nin kapalı oturumla görüşülecek olması tartışmalara neden oldu..

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Suriye Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi. Ancak muhalefet kapalı oturuma karşı.

Genel Kurul toplandı

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, gündemdışı konuşmalara geçildi.
 
Genel Kurul'da çok sayıda bakanın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye konusunda TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek.
 
Tezkere kapalı oturumla görüşülecek
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.
 
Canikli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.
 
Muhalefet kapalı oturuma karşı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye Tezkeresi'nin kapalı oturumla görüşülme isteği Meclis'te tartışılıyor. Muhalefet kapalı oturuma karşı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen tezkerede, şunlar kaydedildi:


"Suriye'de devam etmekte olan krizin bölgesel istikrar ve güvenliğe olduğu kadar, ulusal güvenliğimize menfi etkisi giderek artan şekilde görülmektedir.
Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerince yürütülen askeri harekatlar kapsamında, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ülkemiz topraklarına da saldırgan eylemler yönelmiş ve müteaddit uyarılarımıza ve diplomatik girişimlerimize rağmen bu eylemler devam etmiştir. Ülkemiz topraklarına yönelik söz konusu saldırgan eylemler silahlı saldın eşiğindedir.
Bu durum, ulusal güvenliğimize ciddi tehdit ve riskler oluşturan bir aşamaya ulaşmıştır. Bu itibarla, ülkemize yönelebilecek ilave risk ve tehditlere karşı zamanında ve süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi ile bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için bir yıl süreyle izin verilmesini Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir