Meclisin gündemi yoğun

Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı ile AB müktesebatında uyum için çalışmalar sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Meclis, bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak.

Görüşmelerine geçen hafta başlanan, 2 bölümden oluşan, 36 maddelik Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, Kamu İhale Kanununun kabul edilmesinden bu yana AB müktesebatında yapılan değişiklikler göz önüne alınmasını düzenliyor.

Tasarıya göre, onaylanan veya iptal edilen ihaleler, en geç 3 gün içinde bütün isteklilere bildirilecek. İhale dokümanına ilişkin şikayetler, ihale tarihinden 3 iş günü öncesine kadar yapılabilecek. Doğal afet, savunma ve güvenlikle ilgili ihalelerde idareye yapılan şikayet başvuru süresi; 15 günden 5 güne, diğer durumlarda 15 günden 10 güne iniyor.

Savunma, güvenlik ve istihbaratla ilgili alımlar, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulacak. Kanun kapsamındaki idarelerin, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ana statüsündeki hizmetleri ile et ve et ürünleri için Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünden, ray üstünde çekilen araçlarda kullanılan monoblok tekerlek takımları için Makine Kimya Endüstrisinden yapacakları alımlar Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında olacak.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından, Türkiye İstatistik Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarının ele alınması planlanıyor.

TBMM Genel Kurulu; 18 Kasım Salı günü 15.00-20.00, 19 Kasım Çarşamba ve 20 Kasım Perşembe günleri ise 11.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Komisyonlarda bütçe görüşmeleri sürüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2009 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere devam edilecek.

17 Kasım Pazartesi günü, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri; 18 Kasım Salı günü ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya bağlı kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

Komisyonda, 19 Kasım Çarşamba günü Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a bağlı kuruluşların bütçeleri ile Ulaştırma Bakanlığı bütçesi; 20 Kasım Perşembe günü ise DPT, SPK, BDDK, TÜİK ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bütçeleri görüşülecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 21 Kasım Cuma günü de Dışişleri Bakanlığının bütçesi ele alınacak.

Borçlar Kanunu tasarısı tartışılıyor

TBMM Adalet Komisyonu, 104 maddesi kabul edilen, toplam 649 maddelik Türk Borçlar Kanunu tasarısını görüşmeye bu hafta da devam edecek. Komisyon, 19-20-21 Kasım günleri tasarıyı görüşecek.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlendiği iddiasını araştırmak üzere kurulan komisyon, 18 Kasım Salı günü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in bilgisine başvuracak.

KİT Komisyonu, 19 Kasım Çarşamba günü EXIMBANK'IN, 20 Kasım Perşembe günü İSE BAĞ-KUR, Emekli Sandığı, SSK'nın hesaplarını denetleyecek.