Medya İşçileri Sendikası kuruldu
ANKARA - Gazetecilik iş kolunda kısa adı "Medya-İş" olan Medya İşçileri Sendikası, Anadolu Ajansı çalışanları öncülüğünde kuruldu.
Gürsel Eser'in Genel Başkanlığında kurulan Medya-İş, Genel Sekreter Osman Kurt, Genel Mali Sekreter Hasan Öymez, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Bekir Nazım Ada, Genel Eğitim Sekreteri Metin Semiz, Yönetim Kurulu üyesi Eda Ay ve Sezai Ballı ile 30 kurucu üyeden oluşuyor.
Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, "ülke medyası ve Anadolu Ajansı için tarihi günlere tanık olduklarını" ifade etti.
Sendika konusunda, 9 Mart Cuma günü itibarıyla Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yol ayrımının resmen gerçekleştiğini belirten Eser, "Arkadaşımızla kurduğumuz Medya İşçileri Sendikası'nın, kısa adı Medya-İş'in, başta mesai arkadaşlarım olmak üzere, ülkemiz ve tüm medya çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
"Türkiye ortak paydasında herkesi kucaklayacağız"
"Amacımız; medya, alın teri, dayanışma, insan hakları, özgürlükler ve Türkiye ortak paydasında herkesi kucaklamak ve birlikte mücadele etmek olacaktır" diyen Eser, şunları kaydetti:
"Yıllardır iş yerimizde örgütlü bulunan malum sendikanın amacının bunlar olmadığının hepimiz birebir tanıklarıyız. Yalnızca toplu iş görüşmeleri sürecinde bizleri hatırlayan malum sendika, onun dışındaki tüm zamanlarda sanki başka bir misyonun aracıymış gibi hareket etmiştir. Son dönemlerdeki uzlaşmaz tavır ve söylemleriyle de bu durumu net olarak ortaya koymuştur. Sendikal örgütlenme yerine kısır ideolojik saplantılar ile onları ayakta tutan Anadolu Ajansı yerine de ideolojik temellerle yakınlık duydukları başka medya kuruluşları, hep öncelikli tercihleri olmuştur. Onların bu tercihlerine saygı duyuyoruz ve öncelikleriyle başbaşa bırakıyoruz ama bizlere kara çalmalarından, olmadık iftira ve yöntemlerle de Ajansımızı ve mesleğimizi küçük düşürme gayretlerinden de geri durmaya davet ediyoruz."
"Bugüne kadar hep taşınması gereken bir yüktüler. Artık yüklerini, tabii varsa, başkaları taşısın da görelim" ifadelerini kullanan Eser, "Yıllardır iş kolunda tek olmanın saltanatını sürdüler. Çağdaş sendikacılığın gereklerini yapmayı, kendilerini yenilemeyi, herkesi kucaklamayı, dar bir kadro yapılanması yerine katılımcı demokrasinin gereği yönetim modeli oluşturmayı hiçbir zaman akıllarına getirmediler. Bu durumda onları, bizlerden önce tarihin kendisi hep ileriye akan nehrin dışına taşıdı. Dolayısıyla onları rakip olarak görmemiz için de bir neden bulunmuyor" diye konuştu.
(AA)