Medya temsilcileriyle buluştu

Çiçek, Yeni Anayasa çalışmaları hakkında basın yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerini bilgilendirdi; sürece destek istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anayasa çalışmalarına ilişkin, basın yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, basına büyük görev düştüğünü belirterek, Anayasa çalışmaları sürecinde destek istedi.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki bilgilendirme toplantısında; Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yaptığı toplantılar sonucunda, çalışma usullerine ilişkin 15 maddelik esasların belirlendiğini belirten Çiçek, görüş alma sürecini koordine etmek üzere siyasi partilerin önerdiği birer uzman ve meclis başkanlığının görevlendireceği en az bir uzmanın katılımıyla 5'er kişiden oluşan 3 teknik heyetin 15 Kasım'a kadar oluşturulacağını ve çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

Basına büyük görev düşüyor

Çiçek, etrafındaki ülkeler için örnek gösterilen Türkiye'nin bu tarihi süreçten başarıyla çıkabilmesinde yazılı ve görsel basının temsilcilerine de büyük görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu inancımızın gereği olarak da bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ne kadar çok tartışır ve konuşursak, o kadar güçlü bir uzlaşmaya varırız ve sağlıklı bir metin ortaya çıkarırız. Sizlerden bu sürece destek olmanızı, halkın katılımını teşvik etmenizi ve Komisyonun tıkandığı yerlerde yol gösterici olmanızı bekliyoruz. Bizim gerçekten buna ihtiyacımız var.

Çünkü biz de ilk defa bu yol ve yöntemlerle bir çalışma yapıyoruz. Bu süreçte hata yapabiliriz, eksikliklerimiz olabilir, ama en az hata ile bu süreci tamamlamak istiyoruz. Onun için de gerçekten desteğinize, katkınıza ve yol göstericiliğinize zaman zaman ihtiyacımız olacaktır. Bugün ilk defa toplantı yapıyoruz. Komisyon üyeleriyle bunları kararlaştırabiliriz ve belli zaman aralıklarıyla yaptığımız çalışmaları burada veya uygun mekanlarda sizlerle değerlendirebiliriz."

Vatandaş da görüş bildirebilecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa konusundaki çalışmalar kapsamında yeni anayasa için zengin içerikli bir web sayfası hazırladıklarını belirtti. Web sayfasının, vatandaşların internet üzerinden görüş bildirmelerine de imkan sağladığını belirten Çiçek, teknolojinin bütün imkanlarından faydalanarak, vatandaşları yeni anayasa yapım sürecine dahil etme gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir