Medyasoft SAP ile yeni gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hazırladığı eğitimlerle yüzlerce gence yeni iş fırsatları yaratan Medyasoft, SAP Türkiye ile geliştirdiği ücretli staj ve istihdam imkanlı yeni SAP danışmanlık eğitimlerine başlıyor. SAP Akademi ile 2006 yılından bugüne sektöre 1000'den fazla danışman kazandıran Medyasoft, SAP Çözüm Akademisi'ndeki yeni eğitimde başarılı olan 50 gence, Aydınlı, Basistek, En Kurumsal, Koçsistem, Medyasoft, İKSAP ve ISIS ile birlikte ücretli staj yapabilme imkanı sağlayacak. Staj bitiminde sertifika sınavından başarılı olan 25 aday istihdam edilecek.

Dünya devlerinin yazılım ve donanım çözümlerini kişi ve kurumların hizmetine sunan, hazırladığı katma değerli eğitimleriyle pazarda fark yaratan Medyasoft, SAP danışmanlık eğitimleriyle yeni iş fırsatları yaratmaya devam ediyor. Kurumsal iş çözümleri alanında dünya lideri olan SAP için 2006 yılında 'SAP Çözüm Akademisi' çatısı altında danışman yetiştirmeye başlayan Medyasoft, SAP Türkiye ile geliştirdiği ücretli staj ve istihdam imkanlı yeni danışmanlık eğitim projesi başlatıyor.

Tüm dünyada 100 binin üzerinde, Türkiye'de ise 2 bine yakın şirketin geleceğini SAP çözümleriyle planladığını belirten Medyasoft Genel Müdürü İhsan Taşer, "Tüm sektörleri derinden etkileyen krizle birlikte, dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de meslekler hızla şekil değiştirmeye başladı. Hatta 'Nitelikli işsizler' kavramı ile tanıştık. Eskiden doktor, avukat ve mühendislik en gözde meslekler arasındayken, artık ekonomik koşullar, teknolojideki gelişmeler ve toplumsal yaklaşımlarla yeni meslekler doğuyor. Medyasoft olarak biz de bu değişimde SAP Çözüm Akademisi ile yeni bir kariyer fırsatı arayanlara, kendilerini büyük ölçüde farklılaşma fırsatı sunuyoruz. Perakendeden gıdaya, tekstilden inşaata, enerjiden, telekomünikasyon, lojistik, bankacılık, finans ve otomotive kadar 25 sektörde binlerce şirket, iş süreçlerini SAP çözümleriyle şekillendiriyor. Dolayısıyla artan SAP projelerini yönetecek danışmanlar için Türkiye'de büyük iş fırsatları var" açıklamasını yaptı.
 
Eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan adayların uluslararası geçerliliğe sahip 'SAP Danışmanlık' sertifikasıyla gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında iş ve kariyer fırsatı yakalayabildiğini belirten Medyasoft Genel Müdürü İhsan Taşer, eğitim içeriğiyle ilgili olarak, şunları söyledi: "Eğitimlerimizi sektörün en saygın isimleri ve kendi kadromuzdaki konusunun uzmanı danışman arkadaşlarımızla veriyoruz. Hafta sonları planladığımız eğitimler ortalama 20 gün sürüyor. Uygulama modüllerinde sınıf eğitimine paralel olarak 6 ay süre ile sınırsız erişilebilen e-learning eğitimleri de sunuluyor. MM-Malzeme yönetimi, PP-üretim planlama, FI-finans, BASIS-sistem, ABAP-yazılım, CO-maliyet muhasebesi, HR-insan kaynakları ve BOBJ-BW-iş zekâsı başlıklarını kapsayan eğitimlerde başarılı olan 50 aday Aydınlı, Basistek, En Kurumsal, Koçsistem, Medyasoft, İKSAP ve ISIS'de ücretli staj imkanı yakalarken, staj bitiminde sertifika sınavından başarılı olan 25 aday yeni bir iş sahibi olacak".
 
Üniversitelerin ilgili bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimi alanların katılabildiği SAP danışmanlık eğitimlerinde, öğrencilerin iyi derecede İngilizce bilmesi gerekiyor. 22-30 yaş sınırının bulunduğu eğitimler sonunda öğrencilere 400 euro'luk uluslararası geçerliliğe sahip sertifika, 6 aylık e-learning eğitimi veriliyor. Askerliğini yapmış ya da en az 2 yıl tecil ettirenlerin katılabildiği eğitim bedelleri vade farksız 12 taksit imkanıyla ödenebiliyor.