Mehmet Ağar'dan barış süreci mesajı

"Dilerim birileri bu süreci sabote etmez"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - Susurluk Davası'ndan aldığı ceza nedeniyle Aydın'ın Yenipazar İlçesi'ndeki Cezaevi'nde hapis yatan İçişleri ve Adalet eski bakanlarından Mehmet Ağar'dan hükümetin yürüttüğü ‘barış sürecine' destek geldi. Aynı zamanda Demokrat Parti eski genel başkanlarından da olan Mehmet Ağar, hükümetin yürüttüğü barış süreciyle ilgili olarak, "Ben şimdi bu barış sürecini heyecanla izliyor ve sonunda akan kanın durması, aklıselimin galip gelmesi için dua ediyorum. Hükümet doğru bir siyaset izliyor. Dilerim ki birileri bu süreci sabote etmesin" dedi. 
 
Kanıma dokundu ama kırgın değilim
Erzurum'a yönelik yayın yapan www.erzurumajans.com ve Palandöken Gazetesi yazarlarından Mehmet Şener, bir dönem Erzurum Valiliği yapanı Ağar'ı cezaevinde ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Mehmet Ağar, devlete hiçbir kırgınlık ve kızgınlığının olmadığını belirterek , "Ömrünü devlete ve millete hizmete adamış ve bu yolda bedel hesabı yapmamış bir insanım… Tabii ki devletime küskün değilim. Lakin emniyet genel müdürlüğü yapmış bir insanı suç işlemekle itham etmek elbette kanıma dokundu" dedi. 
 
Dilerim birileri bu süreci sabote etmez
Demokrat Parti Genel Başkanlığı sırasında, PKK'lıları düz ovada siyaset yapmaya çağırarak farklı bir tartışma açan Ağar, hükümetin yürüttüğü barış süreciyle ilgili olarak ise şunları söyledi: 
"Türkiye'nin ve siyasetin bugün benim on kusur yıl önce söylediğim noktaya gelmiş olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Keşke o gün Türkiye beni daha iyi anlayabilseydi ve niçin bu çıkışı yaptığımı doğru okuyabilseydi. Ben şimdi bu barış sürecini heyecanla izliyor ve sonunda akan kanın durması için aklıselimin galip gelmesi için dua ediyorum. Hükümet doğru bir siyaset izliyor. Dilerim ki birileri bu süreci sabote etmesin."