Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı

Gezi Parkı Protestoları sırasında, Ümraniye'de trafik kazasında hayatını kaybeden Ayvalıtaş için mezarı başında anma töreni düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı Protestoları sırasında, Ümraniye'de trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.  

Çekmeköy Mezarlığı'ndaki törene, Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve parti temsilcileri katıldı.  

Törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, Ayvalıtaş'ın anısını her zaman yaşatacaklarını belirterek, "Fiziki olarak ayrılmış olmaları, onların aramızda olmayacağı anlamına gelmez. Onların düşünceleri, yaşamı bizimle birlikte olacak" dedi.  

Tuncel, Ayvalıtaş hayatını kaybettiğinde annesinin mezarı başında ağladığını ancak onun da artık aralarında olmadığını ifade ederek, sorumlular yargılanmadan Türkiye'nin demokratikleşmesi ve demokratik bir sistemin inşa edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.  

Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da oğlu için yazdığı şiiri okudu ve mezara karanfil bıraktı. 

Kazanın olduğu yerde eylem 

Mezarlıktaki törenin ardından, Ataşehir'deki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi'nde yemek verildi.  

Yemek sonrası, Ayvalıtaş'ın ailesi ve yakınlarının da arasında bulunduğu bir grup, pankart açıp slogan atarak, Mustafa Kemal Mahallesi'nde yürüyüş yaptı.  

Mustafa Kemal üstgeçidinde toplanan gruptakiler adına konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi Başkanı Metin Arslan, Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaşanan olaylar nedeniyle Alevi toplumu olarak kaygılı olduklarını söyledi. Ayrımcılığa maruz kaldıklarını ileri süren Arslan, kendilerine yönelik saldırıların fiziki ve sözlü saldırıya döndüğünü savundu.  

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da dürüstlükten yana olduklarını ve insan ayırmadıklarını dile getirdi.  

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.