Memur-Sen memurun hakkını ne zaman savunacak?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bağımsız Eğitim Sen Genel Başkanı Abdullah Soy, güdümlü sendikacılıkla memurun hakkının hiçbir zaman korunamayacağını vurgulayarak, "Memurun hakkını burada savunmayan sendika, ne zaman memurun hakkını savunacaktır?" diye sordu. 

Toplu Sözleşme ve Kamu Görevlileri Sendikalar kanunu ile memura ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirebilmeleri için iki yılda bir fırsat verildiğini belirten Soy yaptığı açıklamada, memurun yığınla sorunu olduğunu, bu sorunların toplu görüşme takviminde enine boyuna hükümetle müzakere edilmesi gerektiği halde bunların yapılmadığını vurguladı. 

Soy, diğer konfederasyon ve sendikaların görüşleri dikkate alınmadan, kapalı kapılar arkasında yapılan görüşmelerle memurların birçok probleminin de gözardı edildiğini belirterek açıklamasında, "Birçok sorun müzakere edilmeden oldu bittiye getirilip, toplu görüşmeler neredeyse başlamadan bitirilmiş ve söz konusu konfederasyonca, memurun 2014 ve 2015 yıllarını ipotek altına alınması sağlanmıştır" ifadelerine yer verdi. 

Eğitim çalışanlarının ağzına bir parmak bal
Soy, toplu sözleşmelerle eğitim çalışanlarının ağzına bir parmak baldan başka hiçbir hak verilmediğini vurgulayarak, eğitim çalışanlarının bunun muhasebesini iyi yaparak güdümlü sendikacılık anlayışına sahip sendikalarla olan bağlarını tekrar değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Memurun hakkını burada savunmayan sendika ne zaman memurun hakkını savunacaktır? diye soran Soy, güdümlü sendikacılıkla memurun hakkını hiçbir zaman korunamayacağını, kanuni haklarını sonuna kadar kullanan ve savunan sendikacılık anlayışı ile bunu gerçekleştirilebileceğini de ifade etti.