Memura enflasyon farkı ödenmeli

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2013 yılında yapılan Toplu Sözleşmede memurların yüzüstü bırakıldığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2013 yılında yapılan Toplu Sözleşmede memurlarının yüzüstü bırakıldığını belirterek, "Memurların umutlarını söndüren sözde sendikanın unuttuğu memura enflasyon farkı ödemesi hükmü 2014 yılı bütçesine eklenmeli ve bu sözde sendikanın memurlara ve emeklilere verdiği zarar telefi edilmelidir" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan 2014 yılı bütçesi üzerine bir açıklama yapan Koncuk, 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde hazırlanan bütçelere bakıldığında 2014 yılı için hazırlanan bütçenin de çok umut vaat etmediğini savundu. Ekonomide yapılan "yanlışların" ve "beceriksizliğin" ceremesini memura, emekliye, dul ve yetime fatura edenlerin şimdi 2014 yılı bütçesini Meclis’te görüştüklerini belirten Koncuk, "Bundan önceki 10 yılda ne gördüysek, ne yaşadıysak, 2014 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağımız ortadadır" dedi.

Seneye kamu çalışanları sıkıntı çekecek

Koncuk, "Ağustos ayında yapılan Toplu Sözleşme hezimeti neticesinde, şimdiden açık vereceği belli olan 2014 yılı bütçesinde kamu çalışanlarının da ciddi sıkıntılar çekeceğini görüyoruz. Masada memuru satanlar, dışarıda ise en iyi Toplu Sözleşmeyi imzaladık diyenler 2014 yılında memurlara bırakın doğru dürüst bir zam almayı, enflasyon farkını dahi imzalamamış ve memurun elde edeceği üç kuruşu bile masada bırakmışlardır" ifadelerine yer verdi.

Memurlara ve emeklilere enflasyon farkı ödemesi yapılması gerektiğini vurgulayan Koncuk şunları kaydetti:

"Sosyal devlet olmanın ötesinde insanlık gereğidir. Dünyanın hiçbir ülkesinde verilen maaş zammının, enflasyonun altında kalması halinde maaşların erimesine göz yuman bir sendika görülmemiştir. Ne yazık ki milyonlarca kamu görevlisi ve emeklilerimiz adına bu ayıp, Türkiye’deki sözde yetkili sendikaların hanelerine yazılmıştır.Bu nedenle dünya sendikacılığının bile yüzkarası olan bu leke, AKP iktidarı tarafından temizlenmeli, 2014 yılı bütçesine gerçekleşen enflasyon oranlarının, memur maaşlarına yapılan ortalama artışı geçmesi halinde memurlara ve emeklilere enflasyon farkı verileceğine dair bir hüküm ilave edilmelidir. Aksi halde yandaş sendika ile hükümet işbirliği, memur ve emeklileri 2014 yılında enflasyon altında ezilmeye ve sefalete terk etmiş olacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir