Mensa, ham bez üretim kapasitesini artırıyor

Şirket 24 adet dokuma tezgahı satın alacak, kapasitesini yüzde 30 artıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Mensa Mensucat, 24 adet dokuma tezgahı satın alacak.

Mensa Mensucatın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, daha önceden yatırımcılar ve kamuoyuna duyurulduğu üzere, şirketin tekstil üretim tesislerinin her birinde bakım çalışmalarının tamamlandığı ve her bölümün belirli bir üretim planlaması çerçevesinde üretime başladığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bununla birlikte, 1 Haziran 2010 tarihinden bu yana aktif olarak elektrik, ısı ve buhar üreten cogeneration tesisimizin katkısı ile temmuz ayı başında da boya terbiye tesisimizin faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.

Faaliyete geçecek söz konusu boya terbiye tesisimizde işlenecek ham bezlerin üretiminin bir kısmı bünyemizde devam etmekte bir kısmı ise fason olarak bazı tedarikçilerimizde yaptırılmakta olup, tekstil sektöründe son dönemlerde artan siparişler ve iş hacmi doğrultusunda şirketimizin kendi bünyesindeki dokuma üretim kapasitesinin artırılmasına ve bu amaçla 24 adet dokuma tezgahının satın alınmasına karar verilmiştir.

Bu yatırımla birlikte ham bez üretim kapasitemiz yüzde 30 oranında artarak 27.000 metre/gün seviyesinden 35.000 metre/güne yükselecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir