Mensa'dan Adana'ya istihdam desteği

İlk etapta 100 kişiye istihdam sağlayacak olan Mensa'da işe alımlar için görüşmelere başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mensa, Mart ayında başladığı deneme üretimini takiben Temmuz ayında fabrikayı tam kapasite çalıştırmak için hazırlıklarını tamamladı.  Bu çerçevede ilk etapta 100 kişiye daha istihdam sağlayacak olan Mensa'da işe alımlar için görüşmelere başlandı.

Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, Mensa'nın yeniden yapılandırma çalışmalarının planladıkları gibi devam ettiğini belirtti. Geçtiğimiz Mart ayında Yönetim Kurulu'nun aldığı kararları birer birer hayata geçirdiklerini söyleyen Ulutaş şöyle devam etti;

"Şirketimizi yeniden bölgenin en güçlü üretim merkezlerinden biri haline getirmek için çizdiğimiz stratejiyi başarıyla uyguluyoruz. Deneme üretiminin ardından fabrikamızın en önemli işletmesi olan Boya Terbiye birimimizi de tam kapasite çalıştırmak için işçi alımlarına başladık. İlk etapta 100 kişi almak için görüşmelere başlıyoruz.  2010 sonuna kadar ise toplamda 300 kişiye istihdam sağlamış olacağız. Son dönemde işsizlik oranı giderek yükselen Adana için yeniden umut olmak istiyoruz."

Sermaye artırım işlemleri sürüyor

Yatırımcılarının beklentilerini ve şirketin yeni yatırımlarını göz önüne alarak mali yapısını güçlendirme çalışmalarına da devam eden Mensa, bu çerçevede geçmiş yılların birikmiş zararlarını finansal tablolardan çıkarmak ve muhtemel gelecek dönem karlarını kanuni mevzuat çerçevesinde dağıtılabilir hale getirmek için sermayesini 81 milyon TL azaltmıştı.

SPK'nın onayının ardından mevcut 162 milyon TL ödenmiş sermayesini yüzde 50 azaltarak 81 milyon TL'ye indiren Mensa, eşzamanlı olarak yüzde 100 bedelli sermaye artırımı ile yeniden 162 milyon TL'ye yükseltilmesi işlemlerine devam ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir