Meral Okay hayatını kaybetti

Ünlü senarist-oyuncu Meral Okay hayatını kaybetti. Okay'ın cenazesi bugün Bebek Camiinden kaldırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Muhteşem Yüzyıl'ın senaristi, oyuncu ve yazar Meral Okay hayatını kaybetti. İkinci Bahar dizisindeki kasap rolüyle hatırlanan sanatçı aynı zamanda Asmalı Konak dizisinin de senaristliğini üstlenmişti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay'ın, sabah saatlerinde evinde hayatını kaybettiği belirtildi. Okay'ın cenazesi yarın Bebek Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.


Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100. yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. Okay, 1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Yaman Okay, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi. İstanbul'a taşınarak Günaydın Gazetesi'nde çalışmaya başlayan Meral Okay, dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı.

Gül'ün mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meral Okay'ın, oyunculuğunun yanı sıra senaristliğini yaptığı başarılı çalışmalarıyla kültür-sanat hayatında iz bıraktığını ve milletin beğenisini kazandığını belirtti.


Cumhurbaşkanı Gül, senarist ve oyuncu Okay'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle mesaj yayımladı.


Gül, mesajında şunları kaydetti:
"Sanat dünyamızın sevilen ismi Meral Okay'ın vefatından derin üzüntü duydum.
Meral Okay, oyunculuğunun yanı sıra senaristliğini yaptığı başarılı çalışmalarıyla kültür-sanat hayatımızda iz bırakmış, milletimizin beğenisini kazanmıştır.
Sanatımıza yaptığı çok yönlü katkılarla her zaman hatırlanacak olan Meral Okay'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir