Mercedes-Benz C serisi 1 milyon satış rakamına ulaştı

Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Bekdikhan, 2007'den beri satılan bir milyon C-Serisi'nin 12 bin 506 adedinin Türkiye pazarına ait olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  Mercedes-Benz C serisi Sedanın Mart 2007'de ve Estate modelinin ise Kasım 2007'de piyasaya sunulmalarından bugüne, yaklaşık bir milyon müşterinin bu aracı tercih ettiği bildirildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, C serisinin piyasaya sürüldüğünden beri 840 bin Sedan ve 160 bin Estate olmak üzere toplam 1 milyon adetlik satış rakamına ulaştığı belirtildi.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Satış ve Pazarlama Başkanı Dr. Joachim Schmidt, C-Serisi Sedanın Mart 2007 ve Estate modelinin Kasım 2007'de piyasaya sunulmalarından bugüne, yaklaşık bir milyon müşterinin yeni jenerasyon C-Serisi bir aracı tercih ettiğini bildirdi. 

Schmidt, şunları kaydetti:

"C-Serisinin 1982'de pazara ilk girişinden bu yana Mercedes-Benz bu segmentte sekiz milyondan fazla araç sattı. Satışların yüzde 25'lik payına sahip olan Amerika, C-Serisi Sedanın en büyük pazarı konumunda. Diğer büyük pazarlar ise Almanya ve Çin. C-Serisi Sedan satışları, yılın ilk yarısı dünya çapında yüzde 6 artış göstererek, geçen yıldan 12 bin 300 adet fazla satıldı."

Almanya'da yapılan yeni bir J.D. Power araştırmasına göre ise Mercedes-Benz C-Serisi, müşterileri yüksek derecede tatmin eden kalitesi, güvenilirliği, çekici tasarımı, yaygın servis ağı ve düşük bakım masrafı ile rakipleri arasında lider konumunda yer alıyor. Aynı nedenlerle C-Serisi Türkiye'de de büyük ilgi görüyor.

Satışların 12 bin 506 adedi Türkiye pazarına ait

Mercedes-Benz Türk'ün ise 1 Ocak 2010–31 Temmuz 2010 tarihleri arasında otomobil satışlarını, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 3 oranında artırdığı dile getirilen açıklamada, 2010'un Temmuz ayı itibariyle 4 bin 975 adetlik satış hacmine ulaşan şirketin bu rakama ulaşmasında en büyük katkıyı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin 890 adetle C-Serisinin sağladığı ifade edildi.

Açıklamada, Mercedes-Benz C-Serisinin, ana rakipleri ile karşılaştırıldığında 2010 yılının ilk 7 ayında kendi segmentinin liderliğini korumaya devam ettiği bildirildi.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan, 2007'den beri satılan bir milyon C-Serisi'nin 12 bin 506 adedinin Türkiye pazarına ait olduğunu dile getirdi.

Bedikhan, "C-Serisi bizim en çok satan modelimiz, bu nedenle Mercedes-Benz için büyük önem taşıyor. Aracın müşterilerimiz arasında bu kadar popüler olması bizi çok sevindiriyor. Mercedes-Benz Türk A.Ş. olarak geçtiğimiz yıl Türkiye'de 6 bin 296 adetlik satış rakamı ile rekor kıran C-serisi satış başarısını, yürüttüğümüz çalışmalar ile 2010 yılı sonuna tekrarlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, C-Serisi müşterilerimize yepyeni bir kampanya sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir