Meriç'te de tehlike sinyali çalıyor

Tunca Nehri'nden sonra Meriç Nehri'nin de debisi yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Edirne'de, Tunca Nehri'nden sonra Meriç Nehri'nin de debisi yükseldi. Sarayiçi mevkisinde dar olan yatağından taşan Tunca Nehri, etrafa yayılmaya devam ediyor.

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, saat 08.00'de 123 metreküp/saniye ölçülen Tunca Nehri'nin debisi, saat 16.00'da 164 metreküp/saniyeye yükseldi.

Meriç Nehri'nde ise sabah 503 metreküp/saniye olan debisi, saat 16.00 itibariyle 662 metreküp/saniyeye çıktı. Meriç Nehri'ndeki suyun debisi 8 saatte 159 metreküp arttı.

Sarayiçi mevkisinde dar olan yatağından taşan Tunca Nehri, etrafa yayılmaya devam ederken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Balkan Şehitliği, Adalet Kasrı tamamen sular altında kaldı. Bölgede suların ortasında kalan bir köpek kayıkla vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Bir restorana ait çok sayıda evcil tavşan ise telef oldu.

Nehirlerin debilerinin yükselmesi nedeniyle yaklaşık 3 gündür araç ve yaya trafiğine kapalı bulunan Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleri, polis ekiplerince sürekli kontrol ediliyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı kara yolunun 8. kilometresinde, aşırı yağışlar nedeniyle oluşan ve araç trafiğini engelleyen su birikintisi de kara yolları ekipleri tarafından tahliye edildi. Kısmen trafiğe kapanan yol tekrar açıldı.

Bu arada, Bulgaristan'ın Kaptan Andrevo Sınır Kapısı çıkışında dere yatağının taşması sonucu ana yolda su birikintileri oluştu. Araç geçişlerini de etkileyen sular Bulgar görevliler tarafından tahliye edildi.

Öte yandan, yetkililer, Edirne'de yarın sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir